Siyaset ‘Tasada, kıvançta birlikte çalışıyoruz’

‘Tasada, kıvançta birlikte çalışıyoruz’

27.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi

‘Tasada, kıvançta birlikte çalışıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Zaman zaman kendi aramızda kavgalar ederiz, zaman zaman tartışırız ama böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi beraber, birlik içinde bölgeye yardım yapıyor. Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, İstanbul Suriçi Grubu’nun düzenlediği İstanbul Toplantıları’nın konuğu oldu. Depremin yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Depreme karşı önlem almak da hepimizin ortak görevi. Japonya’da da deprem oluyor, bizde de. Orada bizden daha şiddetli deprem olduğunda insanlar ölmüyor ama bizde ölüyor. Demek ki almamız gereken önlemler var” dedi.

‘Farklı görüş olabilir’

Yaşanan deprem nedeniyle genel başkan yardımcılarını bölgeye gönderdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu “İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Aydın’ın, Mersin ve Adana’nın büyükşehir belediye başkanları görevle bölgedeler. Ekrem Bey de bölgeye gitti, diğer arkadaşlarım da hem insan olarak hem malzeme olarak bölgeye yardım götürdüler. Beni mutlu eden nokta şu: Zaman zaman kendi aramızda kavgalar ederiz, zaman zaman tartışırız ama böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi beraber, birlik içinde bölgeye yardım yapıyor. Farklılıklarımız olabilir, farklı görüşlerimiz olabilir ama bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber, hani tasada ve kıvançta beraber olmanın getirdiği güzellik içinde bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Güçlü sosyal devlet’

Güçlü bir sosyal devlete ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Herkese iş yaratamayabiliriz ama işsiz bir insanın akşam evine ekmek götürmesi, okula giden çocuğuna harçlık vermesi lazım. Bunun yolu güçlü bir sosyal devletten geçiyor ama sosyal devlet gidip fakiri fukarayı toplayıp televizyon kameralarını da çağırıp ‘bakın size süt veriyorum, ekmek veriyorum’ demek değildir. Bu, sosyal devlet değildir. Bu, fakirliği istismar etmektir. Yoksulun sırtından oy devşirmek demektir” diye konuştu.

Herkesin bu bayrak altında huzur içinde yaşamak istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Farklı kimliklerimiz, inançlarımız, yaşam tarzlarımız olabilir ama bayrağımız hepimizin ortak bayrağı, vatan hepimizin ortak vatanı. Bayrağımız ve vatanımız için feda edemeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yoktur. Bizi ayrıştırıyorlar. En tehlikeli olan, inanç bazında, kimlik bazında, yaşam tarzı bazında siyaset... Bu, toplumu ayrıştırıyor ve bölüyor. Birbirimize düşman gibi bakıyoruz bir süre sonra. Dost gibi bakmak varken, beraber, huzur içinde yaşamak varken niye düşman gibi bakıyoruz?” l İSTANBUL AA