Siyaset ‘Temayül’ geleneği devam edecek

‘Temayül’ geleneği devam edecek

12.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, adı olağanüstü olsa da kongresiyle, yaşanan sürece ilişkin kamuoyuna “Partide olağan bir değişim yaşanıyor. İsimler değişse de bu dava sürüyor. Ak Parti her koşulda birlik ve beraberlik içinde yoluna devam ediyor” mesajı verecek.

‘Temayül’ geleneği devam edecek

HDP’nin kongre davet edilmemesi görüşü benimsenirken, “zaman darlığı” nedeniyle yabancı devlet başkanları ve yöneticilere de bu kez kongre daveti yapılmayacağı öğrenildi. Üst kurulca alınan bu kararlar, 22 Mayıs kongresiyle genel başkanlığa, ardından da Başbakanlığa veda edecek Ahmet Davutoğlu’nun onayına sunulacak.

Haberin Devamı

Erdoğan’la istişare

Kongre çalışmalarını yürüten ekipte yer alan Ak Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş Milliyet’in sorularını yanıtlarken genel başkan adayının belirlenmesinde temayül geleneğini sürdüreceklerini söyledi. Ataş temayül şekli ve zamanının henüz netleşmediğini ancak mutlaka milletvekilleri, MKYK üyeleri, il başkanları ile kadın ve gençlik kollarının görüşlerinin alınacağını belirterek, “Bu görüşler alındıktan sonra partinin en üst yönetim organı olan MKYK veya MKYK’nın kongre sürecinde işleyişle ilgili yetkisini devrettiği MYK’nın karar vereceği bir sistemle genel başkan adayı açıklanır” dedi.

Ataş, AA’ya yaptığı açıklamada da davanın lideri olan Erdoğan ile de gerekli istişarelerin yapılacağına işaret ederek, “Cumhurbaşkanımızı yok mu sayacağız? Mutlaka onun görüşlerini de alarak bu önemli kararları birlikte vereceğimiz bir süreç olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ak Parti genel başkan adayının ne zaman açıklanacağına dair üst kurulda henüz bir tarihin netleşmediğini, partinin karar organlarının bunu belirleyeceğini anlatan Ataş, “Kişisel tahminim kongreden 1-2 gün önce genel başkan adayı açıklanır” ifadesini kullandı.