Siyaset Temayülden ‘Tuna’ çıktı

Temayülden ‘Tuna’ çıktı

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Melih Gökçek’in ardından yeni başkanın belirlenmesi için yapılacak seçimler öncesi dün genel merkezde “temayül yoklaması” gerçekleştirdi.

Temayülden  ‘Tuna’ çıktı

Alınan bilgilere göre temayülden ilk sırada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ikinci sırada Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tirkayi, üçüncü sırada da Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertrük çıktı. Ankara Valiliği’nin kararı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yarın 14.00’te yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek üzere toplanacak.
Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarınki seçimler öncesi Ak Partili belediye meclis üyeleri ile görüşerek, adayı resmen açıklaması bekleniyor.
Parti kulislerinde temayülden birinci çıkan Tuna için “Gökçek’in halefi olması kesin gibi” ifadesi kullanılıyor. Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da, “Bugün yapacağımız bir istişaredir. Bir sonraki adım, çıkan neticeye uymak ve itaat etmektir. Bugün son derece özgürüz, özgürce düşüncelerimizi yansıtacağız. Sonra da pazartesi günü çıkacak karara da inşallah hepimiz uyacağız” diye konuştu.