Siyaset 'Terör küresel bir sorundur'

'Terör küresel bir sorundur'

26.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Sosyal Ağ Haritası Lansman Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, televiyon ve internet sitelerinin yöneticileri ile akademisyenler katıldı. Toplantıda Altun, Türkiye'nin internet ve sosyal ağ kullanım verilerinin düzenli periyotlarla yapılan araştırmalarının sonuçlarını açıkladı.

Terör küresel bir sorundur

Altun, "Türkiye, dijital dönüşümde öncü ülkelerden birisi olarak ilerlemeye devam ediyor. 2021 yılı ocak ayında başladığımız araştırmamızın ilk yıl verilerine göre, Türkiye'nin internet erişim oranı yüzde 85b7, sosyal ağ kullanım oranı da yüzde 82.8 gibi yüksek bir seviyede bulunuyor. İnternete erişimi olan vatandaşların yüzde 51.8i de internete hem wifi hem de mobil cihazlar üzerinden bağlanıyor" dedi.

Haberin Devamı

'Karşısında duruyoruz'

Bu istatistiklerin Türk toplumunun büyük bir kesiminin gündelik hayatının her aşamasında çevrimiçi olduğunu gösterdiğini vurgulayan Altun, "Sosyal medyada terör örgütlerinin propaganda ve örgütlenme faaliyetlerinin karşısında duruyoruz. Çok net bir şekilde uluslararası sosyal medya şirketlerinin terör örgütlerine payandalık yapmasına, terör örgütlerine propaganda yuvası olarak hizmet vermesine akıl erdiremiyoruz. Bu noktada muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde terör örgütlerine sağladıkları bu desteğin esas itibariyle küresel terörizme katkı sunduğunu ifade ediyoruz. Terör sadece Türkiyenin, Ortadoğunun, İslam dünyasının sorunu değildir. Terör küresel bir sorundur. Terörle mücadele küresel bir kararlılıkla yürümediğinde tüm dünyanın temel sorunu olacaktır, olmaya da devam edecektir" diye konuştu.