Siyaset Terör örgütü ile çözüm olmaz

Terör örgütü ile çözüm olmaz

05.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ın 2005’te açtığı ‘yeni sayfanın’ lekelendiğini söyleyen Yıldırım, Diyarbakırlılara “Çözüm mözüm yok, çözüm sizsiniz” diye seslendi. Yıldırım, PKK’yı terör örgütü görmediğini söyleyen Demirtaş’a da sert tepki gösterdi

Terör örgütü ile çözüm olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da “PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Diyarbakır’dan sert sözlerle yüklenerek, “Terör örgütü değilse Tahir Elçi’yi kim katletti? PKK en alçak, en katil terör örgütüdür” dedi. “Çözüm mözüm yok, çözüm sizsiniz. Terör örgütü ile çözüm olmaz” diyen Yıldırım, gençlere de, “Onlar ölümü biz yaşamı vaat ediyoruz” diye seslendi. Diyarbakır’da “Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi” programındaki konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ şiirini okuyarak başlayan Yıldırım, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

Terör örgütü ile çözüm olmaz
YENİ SAYFAYI LEKELEDİLER: Cahit Sıtkı Tarancı bugün yapmak istediğimizi yıllar önce söylemiş. Kardeşlik için buradayız. Yeni bir başlangıç ve yeni bir gün için Diyarbakır’da olmaktan bahtiyarız. 2005’de Cumhurbaşkanımız burada tarihi bir konuşma yapmıştı, yeni bir sayfa açmıştı, o sayfayı lekelemek için ne yazık ki şer odakları ellerinden geleni yaptılar. Bizim memleket sevdamız bitmez. Ne şehirlerde yol kesen, kuyu kazan, tuzak kuran yollara mayın döşeyen alçak PKK ne de devlete millete pusu kuran FETÖ, ne de barış dini İslam’ın adını kanla lekelemek isteyen DEAŞ memleket sevdamızı gölgeleyemez.

ELİ KIRILDI: Devlet ile vatandaş arasında kendini gizleyen bir şebeke vardı hem devlete hem millete pusu kuran karanlık bir el vardı. 15 Temmuz gecesi sizlerin eliyle karanlık el kırıldı. 15 Temmuz’da FETÖ değil çukur siyasetine de Pensilvanya’ya beynini teslim edenlere de Kandil’deki terör baronlarına beynini teslim edenlere de karşı çıktınız. Vatandaşımızın desteği ile terör örgütlerini yok edeceğiz. Ülkeyi bölmek isteyenler vatanın bütünlüğünü parçalamak isteyenler çözümün parçası olamazlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm vatandaştır, millettir. Çözüm sizsiniz. Kan dökenler, pusu kuranlar çözüme karşıdır.

Haberin Devamı

Terör örgütü ile çözüm olmaz
GEL BURADA KONUŞ: HDP Başkanı Almanya’dan sesleniyor; ‘PKK’yı terör örgütü kabul etmiyoruz’ diyor. Terör örgütü değilse Tahir Elçi’yi kim katletti? Almanya’dan konuşacağına Tanışık Köyü’nde 16 masum Diyarbakır evladının, akrabalarının yanında konuş. Gel Oya Eronat’ın fidan gibi yavrusunu katlettiğiniz sokaklarda konuş. Uzaktan konuşmak kolay. Kim Mehmetçiğimizi şehit ediyor, kim sivilleri katlediyor? PKK en alçak en katil terör örgütüdür. Vatandaşlarım aklımızı başımıza alalım. Bu tehlike bu birliğin beraberliğin bozulması ve bölünme gayretleridir. Buna pabuç bırakmayacağız.

ASIL ONLARIN NE İŞİ VAR?: PKK eline silah verenle DEAŞ’ın eline silah verenler aynı odaklardır. Kendimiz için ne istiyorsak komşumuz için de istiyoruz. Kendi güvenliğimiz için de Suriye’nin toprak bütünlüğü için de önemlidir. ‘Türklerin ne işi var’ diye laflar diyorlar. Türkiye’nin orada işi var. 911 kilometre hududu var. Asıl binlerce kilometre uzaktan gelenlerin Suriye’de ne işi var? Bize bu soruyu soranlar önce dönüp kendi durumlarına baksınlar. Siz DEAŞ, PYD, YPG, unsurları bir olacaksınız topraklarımıza füze atacaksınız, Gaziantep’e geleceksiniz, 29 çocuk 54 vatandaşımızı katledeceksiniz. Biz de böyle tepki vermeyeceğiz size bakacağız, öyle mi? Fırat Kalkanı ile oradayız. Sınırlarımızı korumak, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne sahip çıkmak için oradayız. Ne zaman DEAŞ, PYD, YPG ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse o zaman tekrar geri döneriz. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek projeye, Suriye kuzeyinde yapay devlet kurulmasına asla ve asla izin verilmeyecektir.

Haberin Devamı

‘DAĞA ÇIKIŞ 10 KAT AZALDI’

Yıldırım programdaki konuşmasında şunları kaydetti: “Gençler sizlere sesleniyorum; size terör örgütü ne vaat ediyor? Dağ vaat ediyor, ölümü vaat ediyor. Siz daha ömrünüzün baharındasınız. Biz yaşamayı vaat ediyoruz. Türkiye size emanet edilecek. Çıkmaz sokaktan medet ummayalım. Karanlık yoldan dönelim. Size güzel bir haber vereyim. 2015 yılına göre dağa çıkardıkları genç sayısı 10 kat azaldı 4 binden 400’e indi. Sıfıra inecek... FETÖ ve BETÖ vardiyalı çalışıyor. FETÖ canına okuduk, BETÖ vardiyada. Onların sonu da yakın.”

Haberin Devamı

‘Terörle iç içe olmuş 14 bin öğretmen var’

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’daki bir otelde, kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yıldırım, “Nasıl 15 Temmuz sonrası FETÖ’yü bütün kurumlardan ayıklıyorsak, bütün şirketlerini, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını, sendikalarını kapattıysak sıra bölücü terör örgütünde” dedi. Yıldırım şunları kaydetti: “Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu incelemelerle ortaya çıkacak. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek.”

Haberin Devamı

‘Kaçacak delik ararsınız’

Yıldırım, temel atma töreninde yaptığı konuşmada da “Kardeşliğimizin, birliğimizin en büyük düşmanı PKK’dır, FETÖ’dür. PKK’nın en büyük destekçisi FETÖ’dür. İkisinin de amacı Kürt kardeşlerini hedef alan çatışmalar çıkarmak. İnlerine gireceğiz inlerine, hangi taşın altındalarsa bulacağız, şehitlerimizin hesabını soracağız. Paraları dağa gönderenlerden, o paraları burunlarından fitil fitil getireceğiz, hesabını soracağız” dedi.

Diyarbakır’da 6-7 Ekim olayları olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “Akılları başlarına gelmemiş şimdi yine vatandaşları sokağa çağırıyor, isyana çağırıyor. Vatandaş sokağa inerse siz kaçacak delik arayacaksınız. Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağıyla iner, terör örgütüne ayar vermek için iner.”

MHP sürprizi

Yıldırım, Diyarbakır’daki toplu açılış törenine diğer muhalefet partilerini de davet ettiklerini söyleyerek “Bu davete icabet eden MHP İl Başkanı’na da hoş geldiniz diyoruz” dedi.