Siyaset Teröre karşı ortak anlayış geliştirilmeli

Teröre karşı ortak anlayış geliştirilmeli

24.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör konusunda iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle görüşmek isteyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a, teröre karşı ortak bir anlayış geliştirilmesinin son derece önemli olduğu yanıtını verdi.

Teröre karşı ortak anlayış geliştirilmeli

MHP’nin ülkenin ve miletin birliğine yönelik terör tehdidine karşı hep istikrarlı ve dengeli bir duruş sergilediğini ifade eden Bahçeli, mektubunda şunları ifade etti:
“Kamu düzenini, bölünmez bütünlüğü ve milli egemenliği ortadan kaldırmaya yönelik teröre karşı milli güç unsunlarının tamanının doğru bir tespitte ortaya konulmuş bir maksat çerçevesinde harekete geçirilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan TBMM ve Türk milletinin egemenliğini temsil eden siyasi partilerin ve milletvekillerinin terörle mücadele ekseninde görüş ve düşüncelerini kamuoyuna açık bir şekilde ortaya koyması, terörün amaçlarına ulaşmasını temin edecek söylemlerden ve zeminlerden uzak durması, teröre karşı ortak bir anlayış ve tavır oluşturması son derece önemlidir.”
Bahçeli, mektubunda MHP’nin teröre karşı duruşunu toplantıda anlatmak üzere MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın görevlendirildiğini bildirdi. Kahraman’ın grup başkanvekilleriyle yapacağı toplantıya CHP adına da Grup Başkanvekili Özgür Özel katılacak. HDP adına kimin katılacağı henüz belli olmadı.