Siyaset ‘Terörün kaynağı bu hükümettir’

‘Terörün kaynağı bu hükümettir’

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörün kaynağının hükümet olduğunu, Kurtulmuş’un bunu açıkça itiraf ettiğini savundu.

‘Terörün kaynağı bu hükümettir’

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anma etkinliğine katılan Kılıçdaroğlu’na Kurtulmuş’un “Referandumda büyük oranda ‘evet’ çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler” sözlerini şöyle yorumladı: “Bu, ‘Şu anda terörü biz destekliyoruz’un itirafıdır. Yani sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz. İnsanlar ölüyor, insanlar katlediliyor. Eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimini, tek adam rejimini getirirseniz terör bitecek’ anlamına geliyor. Bu itiraftır. Bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Bunu da Hükümet Sözcüsü açıkça itiraf etmiştir. Çok üzgünüm. Böyle bir lafı asla duymak istemezdim. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması gerçekten son derece hazindir, son derece utanç vericidir.”

‘Televizyonda tartışalım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün HaberTürk’te katıldığı televizyon programında ise özetle şunları kaydetti:
FELAKETE GÖTÜRÜR: Anayasa değişikliği ile güçler ayrılığı ortadan kalkıyor. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Bütün yetkileri bir kişiye verdiğiniz zaman, basiretsiz bir kişi geldi ya da seçilen kişi öldü ne olacak? Kişiye endeksli bir düzenleme Türkiye’yi felakete götürür.
BİZ BU FİLMİ GÖRDÜK: (Kurtulmuş’un sözlerine ilişkin) Biz bu filmi gördük. 7 Haziran-1 Kasım arasında patlayan bombaları gördük. 15 yıldır iktidardalar. Anayasa değişikliğiyle terör nasıl duracak? Referandumda evet dedirtmenin sebeplerini arıyorlar. 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi.
HAYIRA DAVET: İster sağcı, ister solcu, ister muhafazakar, ister ülkücü olsun düşünerek sandığa gitmek lazım. Ülkesini seven, düşünce özgürlüğünü savunan bütün insanları hayır demeye davet ediyoruz. Gelsinler siyasi partilerin liderleri bir televizyon programında tartışalım. Vatandaş evinde oturacak, kimin doğru söylediğini değerlendirecek.
MHP VE BAHÇELİ AYRI: Biz HDP ile ortak hareket etmedik, iktidar böyle göstermek istiyor. Milliyetçi olanlar Türkiye’nin bölünmesine karşı çıkarlar, bizim altı okumuzdan birisi de milliyetçiliktir. MHP ile Bahçeli’yi ayırmak istiyorum. Tabanında ciddi bir rahatsızlık var. Kalkıp bir başbakan, ‘Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür’ diyorsa o parti bitmiştir. AKP, bir erime
sürecine girmiştir. l ANKARA Milliyet