Siyaset Terörün muhatabı güvenlik güçleri

Terörün muhatabı güvenlik güçleri

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’nın “Üçüncü bir yol kalmamıştır” açıklamasının ardından Başbakan’dan da benzer açıklamalar geldi. “Bundan sonra tek muhatabımız milletimizdir” diyen Davutoğlu, “Terör örgütleri, ancak güvenlik güçlerimizin muhatabı olabilir” diye devam etti

Terörün muhatabı  güvenlik güçleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında Şırnak, Silopi, Cizre ve Diyarbakır’dan gelen partililer tarafından, “Biji Serok Ahmet” sloganlarıyla karşılandı. Davutoğlu, Diyarbakır, Sur ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında özetle şunları söyledi:

- DİYARBEKİR’İ ONLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ: Diyarbekirli terör karşısında dimdik durmuş, kardeşlik hukukuna sahip çıkmıştır. Teröristleri tecrit eden, terörist ile arasına mesafe koyan bölge halkına, ebedi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Medeniyetimizin mürşit şehri Diyarbekir’i asla onlara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Diyarbakır ziyaretimizden rahatsız olduklarını gördüm. Onları rahatsız etmeye devam edeceğim.

- ERBİL’E, KKTC’YE DİREKT UÇUŞ: Diyarbakır Havalimanı’ndan 10 Nisan’da Erbil’e, 1 Mayıs’tan itibaren de KKTC Ercan Havaalanı’na sefer başlatıyoruz. Diyarbekir’den Erbil’e, Diyarbekir’den Ercan’a uçan her uçak dış Türklere de dış Kürtlere de bütün gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize selamlar götürecek. Bilinsin ki dış Türkler de dış Kürtler de bizim himayemiz altındadır.

- TAM TUTARLILIK VAR: Ancak biz demokratik adımlarla huzur ortamı sağlamaya çalışırken, PKK terör örgütü yeni bir süreç başlattı. Biz de devlet olmanın gereği olarak yapılması gerekeni yaptık, bölücü terör örgütüne karşı tarihin en büyük terörle mücadele operasyonlarını başlattık. Bu çerçevede çözüm süreci irademiz de terör örgütüne karşı yürüttüğümüz mücadele de aynı amaca hizmet etmiştir. Burada tam bir tutarlılık vardır.

- GERİ DÖNÜŞ ASLA: Her iki siyaset de iktidarlarımız tarafından ve Sayın Cumhurbaşkanımız, bendeniz tarafından süreklilik içinde sürdürülen siyasetlerdir. 24 Temmuz’da başlattığımız terörle mücadele büyük bir kararlılıkla sürmektedir. Terörle mücadeleden geri dönüş yoktur ve asla olmayacaktır.

- MUHATABIMIZ MİLLET: Ülkemize ve milletimize silah doğrultanlara hak ettikleri cevabı verdik, vermeye devam edeceğiz. Bizden kimse elinde silah ve kan olan terör örgütünü muhatap alacağımızı beklemesin. Bizim bundan sonra tek muhatabımız vardır, o da milletimizdir, milletimizin her bir ferdidir. Terör örgütleri ancak milletimizin güçlü iradesini yansıtan güvenlik güçlerimizin muhatabı olabilirler. Terörle mücadele kararlılığımızı sınamak, sorgulamak da hiç kimsenin haddi değildir.

- GAZABIMIZIN KUDRETİNİ GÖRECEKLER: Kardeşliğimiz milletimize, gazabımız ise teröre ve teröristleredir. Milletimiz kardeşliğimizin muhabbetini, teröristler de gazabımızın kudretini görecekler. “Kardeşlik girişimlerimize ‘ihanet’ yaftası atanlar nasıl başarılı olamadıysa bugün terörle mücadelemizi polemiklerle akamete uğratmaya çalışanlar da başarılı olamayacaklar. Terörü bu topraklardan temizleyeceğiz.

- YENİ ANAYASA: Millete en büyük vaadimiz yeni anayasadır. Yazım heyetimizi belirleyerek anayasa yazım sürecini başlatıyoruz. Allah’ın izniyle önümüzdeki 2-3 ay içerisinde hazırladığımız anayasa taslağımızı milletimizin takdirine sunacağız.

- MASKELERİ DÜŞTÜ: Cumhurbaşkanımızın ABD ziyaretinde yaşananlar, Türkiye’ye karşı birçok terör örgütünün iş birliği halinde olduğunu bir kez daha gösterdi. ABD seyahati ideolojik olarak birbirine düşman görünen ama aynı kuklacı tarafından yönetilen piyon örgütlerin taktıkları maskeyi düşürmüştür. Seyahat, PKK’lı hainlerin, paralel hainlerin, ASALA hainlerinin, ulusalcı bazı hainlerin nasıl bir araya geldiğini, birlikte eylem yaptıklarını bir kez daha gösterdi. Terör paçavrası altında eylem yapan paralel çete üyesinin fotoğraflarını gördünüz. İşte o fotoğraf ihanetin fotoğrafıdır, resmidir. Birileri ısrarla Türkiye’de paralel yapı gerçeğinin üstünü örtmeye çalıştı, sözcülüğünü yaptı. Birileri ısrarla bu yapıların üstüne gittik. Bizim gözümüzde ‘Paralel Yapı’yla bölücü terör arasında herhangi bir fark yoktur.

- CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURUYLA OYNATMAYIZ: (Alman medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretlere ilişkin): Herkes eleştirebilir, herkes eleştirilebilir, ama kişisel ideolojik tatmin ve reyting uğruna kimse, kimsenin onuruyla ve hele hele Türkiye’nin onurlu bir makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla oynayamaz, oynatmayız. Bunu herkes bilmelidir. Cumhurbaşkanlığı makamı bütün milletimizin onur makamıdır, ona yönelen her hakaret, aynen misliyle karşılığını görür.

‘Azerbaycan’ın kaybettiği her şehit bizim canımız’

Davutoğlu, Dağlık Karabağ’daki temas hattında Ermenistan’ın saldırısıyla başlayan çatışma sürecini yakından takip ettiklerini, bu saldırıları lanetlediklerini bildirdi. Ermenistan’ın saldırısı sonucu hayatını kaybeden can Azeri vatan şehitlerine Allah’tan rahmet dileyen Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i saldırılar sırasında aradığını anlattı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün de buradan sesleniyorum, bütün dünya bilmelidir ki Türkiye, Ermenistan’ın saldırganlık ve işgaline karşı can Azerbaycan ile omuz omuza durmaya kıyamete kadar devam edecektir. Can Azerbaycan’ın kaybettiği her şehit, bizim canımız, bizim yüreğimizdir. Azerbaycan’ın haklı davasına desteğimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. İnşallah gün gelecek, can Azerbaycan toprak bütünlüğü içinde, kendi bağımsızlık ve istiklal mücadelesini nihayete erdirecek."