Siyaset Terörün NATO’ya girmesine ‘hayır’

Terörün NATO’ya girmesine ‘hayır’

21.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği’nin PKK’yı terör örgütü kabul ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki YPG’yi niye  terör örgütü kabul etmiyorsunuz?” diye sordu ve NATO’ya böyle bir terör örgütünün alınmasına asla ‘Evet’ demeyeceğini vurguladı.

Terörün NATO’ya girmesine ‘hayır’

Gülden Çoktan - İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik olumsuz tavrının net olduğunu tekrarlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa Birliği, PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine şimdi ayrı bir kılıf uydurdu. PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. Peki öbür tarafta YPG’yi terör örgütü olarak niye kabul etmiyorsunuz” dedi.  Cuma namazını Üsküdar Hz. Ali Camii’nde kılan Erdoğan, çıkışta basının sorularını yanıtlarken özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YPG, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR: (PKK/YPG’nin Suriye’ye dönen sivilleri engelleme girişimleri) Avrupa Birliği PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmesine ayrı bir kılıf uyduruyor... PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylüyorlar. Peki öbür tarafta YPG’yi terör örgütü olarak niye kabul etmiyorsunuz. YPG kesinlikle PKK’nın doğurduğu bir terör örgütüdür. Ve bunlara Avrupa Birliği hatta ileri gidiyorum Amerika bile görüşme noktasında birçok fırsatlar tanıyor.

GÜVENCE VERİYORLAR: Avrupa’nın birçok ülkesinde başta Almanya olmak üzere Hollanda’sında da İsveç’inde de Finlandiya’sında da Fransa’sında da bu terör örgütleri her türlü gösteriyi yapıyor mu yapıyor. Gösterilerle birlikte terör estiriyor mu estiriyorlar. Ve bu ülkelerin yönetimleri, bunlara her türlü güvenceyi veriyor mu, maalesef veriyor. Bunları biz kendilerine defaatle anlattık. Video kayıtlarını gösterdik, bilgiler sunduk. Ama ne yazık ki Batı bunları hala gizliyor, örtüyor. Başta Almanya olmak üzere. İsveç’te Finlandiya’da her türlü yürüyüşleri yapıyorlar.

Haberin Devamı

SÖYLEDİĞİMİZ AÇIK VE NET: Bugün Hollanda Başbakanı’yla geniş bir görüşme yaptık. Yarın aynı şekilde yine İngiltere’nin, Finlandiya’nın, onların görüşme talepleri var. Onlarla görüşmelerimiz olacak. Aynı şekilde işte Stoltenberg’le de (NATO Genel Sekreteri) görüşmemiz olacak. Tabii bütün bu görüşmeleri biz aramızdaki telefon diplomasisini kesmemek adına yapmaya devam edeceğiz. Ama açık ve net söylediğimiz nedir. NATO’nun teröre karşı hassasiyetlerini biliyorsak, NATO’nun bir güvenlik örgütü olduğunu biliyorsak, bir güvenlik örgütü olan NATO’ya böyle bir terör örgütünün alınmasına da biz ‘Evet’ diyemeyiz. Bunu İsveç için de aynen düşünüyorum, Finlandiya için de... Şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkeler birçoğu, bu terör örgütlerini bırakın kabullenmeyi kendi parlamentolarında bunlara konuşmalar yaptırıyorlar. Kendi parlamentolarında bunlara yer veriyorlar, imkân sağlıyorlar. Silah, mühimmat veriyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu terör örgütlerinin bir güvenlik örgütü olan NATO’ya girmesine biz ‘Evet’ diyemeyiz.”