Siyaset Toptan'dan yumruk alarmı

Toptan'dan yumruk alarmı

26.12.2008 - 16:45 | Son Güncellenme:

.

Toptandan yumruk alarmı

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık kürsüde kendisine "ihbarcı" diyen CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nu yumruklamasının ardından, verilen arada Meclis Başkanı Köksal Toptan AKP, MHP, CHP ve DTP Grup Başkanvekillerini acil toplantıya çağırdı. Grup Başkanvekillerine bir daha böyle bir olayın yaşanmaması konusunda milletvekillerini uyarmalarını istedi.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Toptan’ın uyarısının ardından Genel Kurul yeniden çalışmalarına başladı.

Meclis Başkanvekili Meral Akşener, tasarının görüşmelerine geçmeden önce yaşanan olayı TBMM Başkanlık Divanı olarak kınadıklarını bildirdi ve Toptan’ın uyarısını hatırlatarak grup başkanvekillerine söz verdi.

-DTP ÖZÜR DİLEDİ-

Kürsüye ilk önce gelen DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, yaşanan olayın bir daha tekrar etmemesini dileyerek, grubu ve şahsı adına Mevlüt Aslanoğlu, CHP Grubu ve Genel Kurul’dan özür diledi.

Demirtaş şöyle dedi:

“Keşke bu kürsüye savunabileceğim bir konu üzerine çıksaydım. Yaşanan bu olayı haklı çıkaracak hiç bir mazeret olamaz. Böyle bir olayın bir daha tekrar etmemesini diliyor ve sayın Aslanoğlu’ndan, CHP Grubu ve Genel Kurul’dan özür diliyorum grubum ve şahsım adına."

Haberin Devamı

-CHP: FİİLİ SALDIRI OLDU-

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da yaşanan olayda Mevlüt Aslanoğlu’nun, Sırrı Sakık’ın tutanaklardan alınan sözlerini okuduğunu hatırlatarak, “Hiç de arzu etmediğimiz bir görüntü yaşandı. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyorum. Sayın Sakık fiili saldırıya geçti ve arkadaşımızın oturduğu yere gelerek yumruk salladı. Yumruğun değip değmemesi çok önemli değil. Burada önemli olan fiili bir saldırı gerçekleşmiştir" dedi.

-AKP: CANLI YAYINLARDA KOMİK OLUYORUZ-

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün de Genel Kurul’da yaşanan fiili saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. Hiç arzu edilmeyen bir tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Ergün şöyle dedi:

“Bu olayı kınıyor ve teessüfle karşılıyoruz. Halk öfkemizin bizi rehin aldığını görecek. Canlı yayınlarda gülünç hale düşüyoruz. Dileriz son olur. Bu akıl ve bilinç işi değil."

-MHP, GEÇMİŞİ HATIRLATTI-

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, geçmişte Genel Kurul’da yaşanan arbedede hayatını kaybeden milletvekilinin ölümünü hatırlatarak, DTP’nin olayın ardından “özür" dilemesini ve olaya yaklaşımını takdir ettiklerini söyledi.

Şandır, "Bugün burada bir fiili saldırı gerçekleşti. DTP’nin tavrını kazanç olarak görüyorum. Her davranışımız, millete yakışır şekilde olma mecburiyeti var" dedi.