Siyaset ‘Tüm Türkiye’de aday çıkaracağız’

‘Tüm Türkiye’de aday çıkaracağız’

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde partilerle değil vatandaşlarla işbirliği yapacaklarını yineledi. Her kesimden oy alacaklarını belirten CHP lideri, “Türkiye’nin her tarafında adayımız olacak” dedi

‘Tüm Türkiye’de aday çıkaracağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, CNN Türk’te katıldığı programda zoruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

CUMHURİYET ANKARA’DA KUTLANIR: (İstanbul Havalimanı’ndaki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna neden katılmadınız?) Devleti devlet yapan gelenekleridir. Cumhuriyet’i Ankara’da kurduk, Ankara’da kutlanması lazım. (İstanbul Havalimanı’nın ismi) Bu kadar şaibeli bir yerin ismine Atatürk’ün verilmesi doğru değildi.

ORADA IRKÇILIK YOK: (Öğrenci Andı tartışması) Andımız ile ilgili olarak ilk uygulama yapıldığında eleştirdik zaten. Şimdi mahkeme kararı çıktı. Oradaki Türk sözcüğü bir ırkı tanımlamıyor. Orada ırkçılık yok. Danıştay karar vermiştir. Herkes de o karara uymak zorundadır. Karara uyulur mu? Uyulmaz. Danıştay Genel Kurulu’nda Erdoğan’ın dediği şekilde karar çıkacaktır.

MÜCADELE EDECEĞİM: (Erdoğan’a kaybettiği tazminat davaları) 32 davadan kesin olarak kaybettiğim tek dava var. Onu AİHM’e taşıdık. Haklılığım orada da kanıtlanacak. Evet evimi sattım. Burhaniye’deki yazlığı sattık. Götürdüm yatırdım parayı. Man Adası dolayısıyla, bütün belgeler doğru. MASAK belgeler doğru dedi. O zaman ben niye tazminata mahkûm ediliyorum. Davaların düştüğü üç mahkemenin başkanları değiştirildi. Yıldırım hızıyla karar verildi. Amaç ben konuşmayayım. Ama feriştahı gelse, bir kuruşum dahi olmasa, ben bu millet için sonuna kadar mücadele edeceğim. Beni parayla pulla yıldıramazlar. (Tazminatı nasıl ödediniz?) Evi sattım bir miktar da yakın akrabalarımdan borç aldım. CHP kasasından çıkan bir kuruş dahi olamaz.

Haberin Devamı

AK PARTİLİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ: (Yerel seçimlerde diğer partilerle iş birliği yapılıp yapılmayacağı) İşbirliği yapacağız ama kiminle? Biz işbirliğini iktidarın uygulamalarından rahatsız olan AK Parti’nin saygıdeğer seçmenleriyle yapacağız. Geçmişte AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımızla işbirliği yapacağız. (‘Bazı yerlerde CHP, bazı yerlerde İYİ Parti ve HDP aday göstermeyerek işbirliği yapılacak’ iddiası) Ya böyle bir işbirliği çıkmazsa ne olacak? Çıkmayacak tabii. Türkiye’nin her tarafında CHP’nin adayı olacak. Hiçbir parti açıklamadı ama biz yüzün üstünde adayı açıkladık. Önümüzdeki günlerde yine 150’ye yakın adayı açıklayacağız.

Haberin Devamı

TALEP OLURSA GÖRÜŞÜRÜZ: (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu ile görüşecek misiniz?) Eğer bir işbirliği talebi gelirse görüşürüz. (‘Belde ittifakı’ tanımlaması) Beldede bu ittifak geçmişte sağlandı zaten. A partisi kazanmasın diye B partisine oy verildi. Örneklerden birisi Sayın Mansur Yavaş. Kazandı ama maalesef ayak oyunlarıyla kaybetti.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI: (‘İngiltere’de Mansur Yavaş ismini telaffuz ettiğinize dair haberler dolaştı’) Olabilir. Mansur Bey ile görüşüyoruz. Mansur Bey siyaset dünyasının önemli bir aktörüdür. Birikimli, başarılı olan bir insan. Seçimlere girdiği zaman da iyi bir çıtayı yakalayan bir siyasetçi.

ONLARA GİRMİYORUM: (Muharrem İnce’nin ‘seçimleri gel bakalım Muharrem’le kaybettik’ açıklaması) Onlara girmiyorum. Kendi görüşüdür, saygı duyacağız. Biz geçmişe takılıp kalırsak geleceği inşa edemeyiz.

DEMOKRASİYİ İNŞA EDECEĞİZ: CHP; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Denizli, Adana, Mersin, Antalya, Uşak’ı kesinlikle alacak. Biz çıkaracağımız adaylarla bu kentleri dünya markası haline getirmekte kararlıyız. Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birisi bu. Demokrasi kültürünü yeniden inşa edeceğiz.

Haberin Devamı

ERDOĞAN KENDİNE BAKSIN: (Erdoğan’ın, ‘Bay Kemal’in son seçimleri olacak’ açıklaması) Benimle ilgili kararı bizim partimizin üyeleri verir. Erdoğan başka partiye ömür biçeceğine otursun kendisine baksın. Biz Türkiye’yi bir kaostan, bir kabustan çıkarmak için başarılı olacağız.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ: (Cemal Kaşıkçı cinayeti) Hukukçu bir grup oluşturduk. Yakında bir suç duyurusunda bulunacağız. Katilleri serbest bırakanlar hakkında. Cinayetten haberleri var. Hem konsolosun hem de katillerin serbest bırakılmalarıyla ilgili. Savcı da sorumlu. Savcının derhal emniyete başvurup konsolosluğun etrafını çevirmesi lazımdı.

SILA’YI ARADIM: (Şarkıcı Sıla’nın, oyuncu Ahmet Kural’dan şiddet gördüğü açıklaması) Kendisini aradım. Bir kadına, sanatçıya, insana şiddeti asla kabul etmiyoruz. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Üzülmemesini de söyledim. Toplum sizin yanınızda, kadına yönelik şiddeti hep birlikte kınıyoruz diye düşüncelerimi paylaştım.