Siyaset Tuncay Özkan: Burada çürümeye terkedildim

Tuncay Özkan: Burada çürümeye terkedildim

13.01.2012 - 17:27 | Son Güncellenme:

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından gazeteci, Tuncay Özkan, "Burada çürümeye terk edildim" dedi.

Tuncay Özkan: Burada çürümeye terkedildim


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen duruşmada söz alan Özkan, bir yıldır tek başına hücrede olduğunu ifade ederek, bunu dile getirmek istediğini kaydetti.

Susurluk, şike, yolsuzluk ve mafya ile ilgili yaptığı haberler nedeniyle hakkında dava açıldığını anlatan Özkan, ortaya koyduğu bir belge nedeniyle, bu davanın tutuklu sanığı İbrahim Şahin’in ceza aldığını söyledi.

Özkan, özgürlük ve barış arayan biri olarak, sokakta, özgürlük ve barışın kalıcı olmasını dilediğini belirterek, bunu yapan birinin, sadece "aktivist" olarak tanımlanabileceğini söyledi.

"Burada çürümeye terk ediliyorum" diyen Özkan, "Mahkemenin, Cumhuriyetin erdemi ve faziletiyle Türk toplumundaki bu kavgayı sonlandıracak şekilde yazılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan Prof. Dr. Yalçın Küçük, kaos yapmakla suçlandığını ifade ederek, TCK’da kaosa yönelik herhangi bir maddenin bulunmadığını öne sürdü.

Kaos kelimesinin, Yunan mitolojisinde "karanlık kuyu" olduğunu ve bu tanımın daha sonra Oxford sözlüğünde "gaz" olarak kullanıldığını anlatan Küçük, "Gazla suçlanıyoruz" dedi.

-"Terk-i hayat olmamak için" Küçük, adının burada "şeytana" çıktığını belirterek, "Ben cuma günü Hurşit Tolon’un tutuklanacağını biliyordum. Arkadaşlara da söyledim. Kafamı toprağa koyunca artık kimin buraya geleceğini biliyorum. Ama bu dönem geçiyor, insanların hapis yatmayacağı pırıl pırıl bir döneme doğru gidiyoruz. Ben bunu duyuyorum" dedi.

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon da söz alarak, tutuklandıktan sonra tek başına koğuşta kaldığını ifade ederek, "Birçok kez dilekçe sundum. Bir de şöyle ’Terk-i hayat’ olmamak için kime dilekçe vereyim.

Siz beni yeni belgeler ve GATA raporları doğrultusunda tutukladınız, ancak benim daha önce tahliyem için verilen karar sağlık raporlarıyla ilgili değildir.

Kararınızı tekrar gözden geçirmenizi ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Duruşma diğer sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.