Siyaset ‘Türk bayrağını silip paylaşmışlar’

‘Türk bayrağını silip paylaşmışlar’

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İzmir’de ev hapsinde bulunan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’un, 12 Ekim’deki duruşmada serbest bırakılacağını ileri sürdü.

‘Türk bayrağını silip paylaşmışlar’

CHP’li Bülent Tezcan (soldan ikinci) rahip Brunson’ın serbest bırakılacağını, gündemi değiştirmek için İsmet İnönü’ye yönelik tartışma başlatılmaya çalışıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Tezcan, “Hukuku esir aldılar. Aslında hukuku ve adaleti serbest bıraksalar, bu yaşadıkları başlarına gelmeyecek. Gerçekten bağımsız bir yargı olsa, Türkiye’de hiç kimse çıkıp da ‘Benim adamımı neden tutukladın, benim adamımı neden içeriye attın?’ deme sebebi bulamaz. 12 Ekim’de de talimat verip, rahibi serbest bıraktıracaklar. Bırakacaksanız bırakın ama İsmet Paşa’yla uğraşmayın. Rahibi serbest bırakacak talimatın üstünü örtmek için Milli Kurtuluş Savaşı’nın kahramanına iftira atmanız gerekmiyor. Bu yalanları bırakınız” dedi.

Tezcan, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Savaşı’nın ikinci adamı İsmet İnönü’ye yine dil uzatmıştır. Bu montaj fotoğraflarla, bunların iftira alışkanlığı var, bu alışkanlık yeni değil, bizim için sürpriz de değil, FETÖ ile beraber iş tuttukları dönemden geliyor. Montaj kasetlerle, montaj delillerle, sahte delillerle herkese kumpaslar kurdular. Bugün de İsmet İnönü’nün Türk bayrağıyla beraber taşıdığı ABD bayrağını montajlayıp paylaşmışlar. Türk bayrağını silip sadece ABD bayrağı tutuyormuş gibi paylaşmışlar.”