Siyaset Türk ile Tuğluk’a yakalama müzekkeresi

Türk ile Tuğluk’a yakalama müzekkeresi

29.12.2009 - 02:12 | Son Güncellenme:

BDP yönetimi, “ifade vermek için mahkemeye gideceğini” açıklayan eski DTP’li Türk ve Tuğluk’un kararına karşı çıktı

Türk ile Tuğluk’a yakalama müzekkeresi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP’li 3 milletvekili ile kapatılan DTP’nin Genel Başkanı siyasi yasaklı eski Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk için yakalama müzekkeresi çıkardı. Ankara ve Diyarbakır emniyetine gönderilen müzekkerede, milletvekillerinin bulundukları adreslerde mahkemeye polis zoruyla getirilmesi istendi.
Polis zoruyla getirilmesi istenen Demirtaş ve Tuğluk, Diyarbakır’da bulunuyor. Milletvekillerinin polis zoruyla mahkemeye çıkarılmaları kararı, daha önce uygulanmamıştı.
Daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Türk hakkındaki davada DTP Genel Merkezi ve Türk’ün adresine yeniden tebligat çıkartılmasına karar vermişti. Mahkeme Tuğluk’un yargılandığı davada ise polis zoruyla getirilmesine karar vermişti.
BDP yönetimi, Türk ve Tuğluk’un da diğer üç milletvekili gibi ifade vermemesini kararlaştırdı. Türk ve Tuğluk, milletvekilliklerinin düşmesi nedeniyle ifade vermeye gideceklerini açıklamıştı. Türk, Milliyet’e, “Mahkemeye gitme düşüncesindeyim. Nihai kararı sabah vermiş olacağız” dedi.

Türk taşınıyor
Bu arada Türk, Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla gündeme gelen Çukurambar’dan taşınma kararı aldı. Geçen yıl yerleştiği Çukurambar’dan taşınmaya hazırlanan Türk’ün bu kararında, partinin kapatılması sonrası çevredeki binalara tepki amacıyla çok sayıda Türk bayrağı asılmasının etkili olduğu dile getirildi.