Siyaset ‘Türkiye, Avrupa’nın göçmen gettosu değil’

‘Türkiye, Avrupa’nın göçmen gettosu değil’

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, iktidarın,  ülkemizi düzensiz göçmen ve sığınmacılar için bir açık hava hapishanesine çevirdiğini belirterek, “Bu yapılan gaflettir, delalettir ve hatta milletimize hıyanettir” dedi.

‘Türkiye, Avrupa’nın göçmen gettosu değil’

ANKARA Milliyet  - CHP MYK  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Öztrak, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SELE KARŞI KEYİF ÇAYI: Karadeniz’de sel felaketlerin birinci dereceden sorumlusu yandaşlara yaptırılan HES’lere, rant için ormanların katledilmesine, yanlış yapılan yol, köprü ve su bentlerine izin ve onay veren Erdoğan şahsım hükümetidir... Gerçekten metal yorgunu bunlar, artık ne yaptıklarını bilmiyorlar. Beyefendi  kapısının önünde çay yetiştiren yurttaşlarımızı otobüsten kafalarına çay atarak teselli etmeye  çalışıyor. “Sele karşı keyif çayı için” diyor.

EMPERYAL SENARYOYA MALZEME: Bu hükümet bir yandan iyi eğitimli gençlerimizi küstürüyor, yurt dışına ciddi bir beyin göçü vermemize neden oluyor diğer yandan da ülkemizi düzensiz göçmen ve sığınmacılar için bir açık hava hapishanesine çeviriyor. Bu yapılan gaflettir, delalettir ve hatta milletimize hıyanettir. Bunları söylemek ırkçılık değil. Türkiye’ye kurulan demografik, siyasi, sosyal ve iktisadi tuzağı açığa çıkartmaktır. Sığınmacı ve mültecilerin insanlık dışı siyaset oyununa, kirli bir emperyal senaryoya malzeme edilmelerine isyan etmektir.

Haberin Devamı

BU SENARYOYA RAZI DEĞİLİZ: Merkel ağzındaki baklayı çıkarıyor, Türkiye’ye 3 milyar avro rüşvet verileceğini itiraf ediyor. Ne ala memleket! Tüm bölgeyi emperyalist emelleriniz için istikrarsızlaştırın, kan gölüne çevirin, kabaran göç dalgasını durdurma işini de 3-5 milyar avro rüşvet karşılığında Türkiye’ye havale edin. Kendinize gelin, Türkiye Avrupa’nın göçmen gettosu değildir, olmayacaktır. Biz Türkiye’yi AB üyeliğinden tamamen uzaklaştıran, bizi sığınmacılar için açık hava hapishanesine çeviren, milletimizi yoksullaştıran bu senaryoya asla razı olmayacağız.

Kıbrıs’ta hayal kırıklığı oldu

Kıbrıs meselesi çözülmeden AB’nin Güney Kıbrıs’ı üye kabul etmesiyle iki ayrı devletin varlığı fiilen kabul edilmiştir. Fiili durumun hukuki duruma çevrilmesinin zamanı gelmiştir... Kuzey Kıbrıs’ın başta dost ve akraba ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından tanınması için açık çağrı yerine, saray projesinin açıklanması gerçek bir hayal kırıklığı oldu.

CÜBBELİ AMİRAL: Ne oldu o cübbeli amiral? Anlaşılıyor ki bu şahıs ordudan atılmak yerine, YAŞ’ta tüm özlük haklarıyla beraber emekli edilecek. Ardından da bir yerlerde yönetim kurulu üyeliği veya SADAT’ta ballı maaşlarla görev verilir.