Siyaset Türkiye kadar temiz değiller

Türkiye kadar temiz değiller

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ermenilerin 1915’e yönelik iddialarının mesnetsiz olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ey AB her gittiğim toplantıda arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söylüyorum” dedi

Türkiye kadar  temiz değiller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. Yılı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Barış Zirvesi’nde, Türkiye ve İstanbul’a gelen yabancı konukları “Hoşgeldiniz’’ diyerek selamladı. Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yılı vesilesiyle düzenlenen anma törenlerine katılma davetini kabul ettikleri için konuklara teşekkür eden Erdoğan şöyle konuştu:
- SEÇKİN BİR NESİL FEDA ETTİK: Biz 1. Dünya Savaşı boyunca Çanakkale dahil, bir düzine cephede aynı anda savaştık. Buralarda kazandığımız başarıların bedelini ise en seçkin, en eğitimli neslimizi feda ederek ödedik. Bu savaşta yer alan askerlerin hepsi de hangi safta bulunursa bulunsun, gerçekten takdir ile anılmayı hak ediyor. Her biri Çanakkale Savaşı’nı ‘centilmenler savaşı’ haline dönüştüren birer kahraman olarak tarihteki şerefli yerlerini aldılar.
- DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK: Terör örgütlerinin küresel gücünü görmezden gelen her ülke, sonunda mutlaka bu tehdidin acı sonuçlarıyla karşılaşıyor. Hiçbirimizin evi, kapılarımızı kapattığımızda güvenli olacak kadar müstakil ve tahkim edilmiş değil. Huzurun, istikrarın ve refahın tüm dünyaya hakim olması için işbirliği içinde hareket etmemiz, bir zorunluluk haline dönüştü. Sadece ülkelere değil, uluslararası örgütlere de bu bakımdan büyük sorumluluk düşüyor. Bizim Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin işleyişine ve yapısına getirdiğimiz eleştirinin gerisinde işte bu tespitler var.
- BUNLAR İNSAN DEĞİL Mİ?: Akdeniz’de, Ege’de botlarla kaçanlar, o denizlerde boğuluyor. Ne diyorlar, ‘Varsın boğulsun, varsın ölsün’. Bunlar insan değil mi? Nerede kaldı İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi? Niçin bunları kurtarmak için gayret etmiyoruz? Biz boğulmalarını istemiyoruz.
- ERMENİ İDDİALARI MESNETSİZDİR: Anadolu’da çeşitli güçlerin tahrikiyle hareket eden Ermeni çeteleri bilhassa sivil halka yönelik katliamlara giriştiler. Osmanlı Devleti, çeşitli tedbirler alma ihtiyacı duydu. Bu tedbirlerden biri de Anadolu’daki Ermeni nüfusun ülkenin daha güney kesimlerine göç ettirilmesidir. Burada samimiyetle ifade etmek isterim ki 1915 olayları konusundaki Ermeni iddialarının, öne sürülen rakamlar başta olmak üzere hepsi de dayanaksızdır, mesnetsizdir
- ASKERİ ARŞİVLERİ DE AÇARIZ: Türkiye’nin arşivlerini açmasını bize nasihat ediyor. Buradan cevap veriyorum; Ey AB her gittiğim uluslararası toplantıda ve ülkemdeki her toplantıda arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu, bir milyona yakın belge ve bilginin olduğunu her zaman söylüyorum. Ve diyorum ki; Ermenistan’ın arşivlerinde de varsa onlar da açsın. Üçüncü ülkelerde de varsa onlar da açsın. Hatta daha da ileri gidiyorum, biz askeri arşivlerimizi de açmaya hazırız diyorum. Biz inanıyoruz ve biliyoruz ki ecdadımız zulmetmemiştir. Şu anda bizim ülkemizde 80 bin civarında Ermeni var. Bunların yarısı vatandaşımızdır. Yarısı ise Ermenistan’dan yoksulluk sebebiyle kaçarak ülkemize gelmiştir. Ama biz onları tekrar ülkelerine göndermedik. 40 bin vatandaşımız olan Ermenilere sorsun Ermeni diasporası, ‘Size Türkiye’de zulüm var mı?’ Beraber yaşıyoruz.
- MASUM DEĞİLLER: Yarın ikinci mesajım yayınlacak. Maalesef uzattığımız bu samimi barış eli, hep havada kaldı. Şu da bir gerçektir ki bugün Ermeni iddialarına destek veren ülkelerden ve siyasetçilerden hiçbiri, bu konularda Türkiye kadar masum, Türkiye kadar temiz sicile sahip değildir.

Haberin Devamı

ASALA tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni ASALA terör örgütünün tehditler savurduğunu dile getirerek, “Ya diyor Ermenistan’a geleceksiniz, eğer Türkiye’ye giderseniz akıbetinizi bilemeyiz. Şu hale bak. İşte bütün mesele bu. Uluslararası terörün karşısında hep birlikte dayanışma içinde olmamız şart ki mazlumların gerçekten hakkını koruyalım ve bu dünyada adalet egemen olsun, hakikat egemen olsun” diye konuştu.