Siyaset ‘Türkiye’siz hesap kitap yapamazsınız’

‘Türkiye’siz hesap kitap yapamazsınız’

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye hesaba katılmaksınız bölgede plan yapılamayacağını vurgulayan Yıldırım, “Bölgede bir söz söylenecekse, bölgenin geleceğine karar verilecekse en önde sözü söyleyecek Türkiye olacaktır. Harekâtlarda ortaya çıkan gerçek budur” diye konuştu.

‘Türkiye’siz hesap kitap yapamazsınız’

Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi Fahri Doktora unvanı takdim törenine katıldı. Kuruluşunun 10. yılında çeşitli dallarda başarı gösteren akademisyenlerin ödüllendirildiği törende üniversite yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından ikinci fahri doktorayı Yıldırım’a verdi. Yıldırım, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ GELMELİ: Bugün liseden çıkan herkes üniversiteye girebilecek konumda. Geçmişten gelen birikimler sayılmazsa, kısa bir süre içinde üniversitelerimizin kurulu kapasitesi, lise mezunlarımızdan daha fazla olacak. Onun için yurt dışından öğrenci getirmenin önemine vurgu yapmak istiyorum. Üniversitelerimizin toplam kapasitesinin, 7 milyonu aşan öğrencisinin yanında, yüzde 21 yabancı öğrenci olacağını düşünürsek, 1.5 milyona yakın yabancı öğrenci olması lazım. Ancak bunun onda biri kadar, en fazla 150 bin yabancı öğrenci var. Bu alanda üniversitelerimizin, özellikle çeşitli ülkelerden öğrenci getirecek daha fazla faaliyet içine girmesi lazım.

BİLGİ KAYNAKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ: Zerre kadar yük, sorumluluk almayan, hiçbir bedel ödemeyenler bol bol Türkiye’yi eleştiriyorlar. İşte Fırat Kalkanı Harekâtı’nı, Zeytin Dalı’nı eleştiriyorlar. Niye eleştiriyorlar? Çünkü onların terör örgütüyle güzel ilişkileri var. Bilgi kaynakları terör örgütü.

Haberin Devamı

TERÖRÜN DOĞUSU BATISI OLMAZ: Arkasında şu ülke bu ülke vardı bizim için hiç fark etmez. “Fırat’ın batısında durun, doğusuna geçmeyin” böyle bir şey yok. Terörün doğusu batısı olmaz. Terör, bu topraklardan kökü kazınıncaya kadar, bir daha gelmeyinceye kadar bizim için hedeftir. Gereken ne ise onu da yapacağız. Kim varsa arkasında bildiğini yanına koymasın, bu kadar açık.

EN ÖNDE SÖZ SÖYLEYECEK TÜRKİYE OLACAKTIR: 2003 işgalinde ne oldu? Gerekçe olarak El Kaide, kimyasal silah denildi ama hiçbirinin olmadığı bugün ortaya çıktı. 1 milyon masum insan yok oldu, hayatları söndü. Şimdi tekrar Suriye’de yaşananlara bakın; 10 milyondan fazla insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 3.5 milyon bizde 7 yıldır misafir ve yükü biz çekiyoruz. Onun için bölgede bir söz söylenecekse, bölgenin geleceğine karar verilecekse burada en önde sözü söyleyecek Türkiye olacaktır. Türkiye bunu yapıyor, iki süper gücün arasından devreye girdi, ‘Ben de buradayım kardeşim’ dedi. ‘Bana rağmen hesap kitap yapamazsınız, gelecek planları kuramazsınız’ dedi. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı budur. Bundan sonra hiç kimse Türkiye’ye rağmen bölgenin dizaynını ve geleceğini planlayamaz. Harekâtlarda ortaya çıkan gerçek budur.

Haberin Devamı

‘Netice aldık, ancak işimiz bitmedi’

Yıldırım, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ndeki Fahri Doktora tevcih töreninden sonra Şahinbey Spor Salonu’nda yapılan Ak Parti Gençlik Kolları İl Kongresi’ne katıldı. Yıldırım’ın kongre salonu önünde toplanan vatandaşlara ve kongre salonunundaki konuşmasında şunlar öne çıktı:

DERS VERDİNİZ: Gazi unvanınız yanına bir de ensar unvanı eklediniz. Şu anda Gaziantep, yarım milyona yakın Suriyeli kardeşimizi bağrına basıyor, misafir ediyor. Suriyeli muhacirlere ensar olan bütün Gaziantepli kardeşlerime şükranlarımız sunuyorum. Sizler bu asil duruşunuzla kardeşlik ve komşuluk hukukunun gereğini yaptınız, aynı zamanda bütün dünyaya da unutulmayacak bir de ders verdiniz.

İŞİMİZ BİTMEDİ: Bizim inancımızda, geçmişimizde insanlık var, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı var. Siz de bunu gerçekleştirdiniz. 500 bine yakın mülteciye ev sahipliği yapıyorsunuz ama biz de bir yandan alçak terör örgütünü bu topraklardan söküp atmak için yurdun her köşesinde gece gündüz demeden asker, polis, güvenlik korucularımızla, elhamdülillah topyekun bir mücadele yapıyoruz. Netice aldık, ancak işimiz bitmedi.

Haberin Devamı

İNLERİNE GİRMEYE AZMETTİK: Dışarıda ülkemizi Suriye’den de Irak’tan da tehdit edecek alçak terör örgütüne karşı sadece yurt içinde değil onların bulundukları yerde de inlerine girerek yok etmeye azmettik, karar verdik. Bunun için önce Cerablus, Rai, El Bab, Azez bölgesi şimdi de Afrin’den bu alçak teröristleri temizledik. Sizlerin inancı, güveni sayesinde kahraman Mehmetlerimiz destanlar yazdı, Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimizi zulümden kurtardılar. İşte biz böyle bir milletin evlatlarıyız, mesele memleket olunca, mesele bayrak olunca, mesele istiklal olunca gerisi teferruattır diye yollara çıkan bir milletiz.

DEF EDECEĞİZ: İnşallah bu alçakları, Kürtlerin de Arap kardeşlerimizin de başına bela olmaktan def edeceğiz, onların huzurunu, güvenini sağlayacağız. Bu alçakları bu topraklardan tamamen söküp atıncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürtleri de Arapları da Türkleri de bunların şerrinden kurtarmak için gereken adımların hepsini bugüne kadar attığımız gibi bundan sonra da atmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

AFRİN’DE YENİDEN HAYAT BAŞLIYOR: Şimdi artık Afrin’de yeniden hayat başlıyor. Yerel unsurlardan yönetimler oluşuyor tıpkı Cerablus’taki gibi. Bölge patlayıcılardan temizlenince artık oraya şehri, ilçeyi bırakıp giden oranın yerlileri, sahipleri dönecek, yerleşecekler. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı savaşın travmasını atlatarak evlerine dönmeleri için yapılan her çalışmayı yakından takip ediyoruz.

‘Türkiye’siz hesap kitap yapamazsınız’

Gaziantep’e 3. üniversite

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından ikinci fahri doktorayı Başbakan Binali Yıldırım’a verdi. Yıldırım, kongre sırasında Gaziantep’e bir müjdesinin olduğunu belirterek, üçüncü üniversitenin kurulacağını söyledi. Yıldırım, “Gaziantep’e üçüncü üniversiteyi daha kuruyoruz, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.