Siyaset 'Türkiye'nin geleceği artık aydınlanır'

'Türkiye'nin geleceği artık aydınlanır'

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sakarya'da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiyenin geleceği artık aydınlanır

SAKARYA İHA - İlk olarak Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlikten söz eden Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye davet ettiğini ve Putin’in olimpiyatlardan sonra Türkiye'ye geleceğini hatırlattı. Kurtulmuş "Hangi gerilimi ele alırsanız alın bunların orta noktasında bulunan ülke Türkiye’dir. Ve bu bölgelerde ortaya çıkacak olan en ufak bir gerilim ve çatışmanın doğrudan doğruya Türkiye’yi etkilemesi son derece doğaldır. Bu gerilimlerin hiçbirisi bizi ilgilendirmiyor diyerek bir kenara bırakamayız" dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna-Rusya krizinde de çözümün tek yolun iki ülkenin bir müzakere masasında bir araya getirilerek, meseleye başka güçlerin karışmasını önlemek olduğunu kaydeden Kurtulmuş "Bunu yapabilecek bölgedeki ve dünyadaki tek ülke Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

Habletmitoğlu suikastı

Necip Hablemitoğlu suikastı hakkında da açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Faili meçhul cinayetlerden çok önemlilerden birisi olan rahmetli Hablemitoğlu’nun cinayeti ile ilgili bütün gerçeklerin aydınlatılabilmesini ümit ediyoruz. Hablemitoğlu ve inşallah diğer bütün faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin de aydınlatılması anlamına gelir” diye konuştu.