Siyaset Ülkede değişim rüzgârı esiyor

Ülkede değişim rüzgârı esiyor

05.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

‘Milletin sesi’ mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu erken seçim çağrısını yineledi ve "Değişim rüzgârları esiyor artık Türkiye’de. Buna karşı durmak mümkün değil. Hangi duvarları örerse örsünler, halk varsa her şey bitmiştir" dedi.

Ülkede değişim rüzgârı esiyor

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Umut Meydanı'nda gerçekleştirdiği ilk "Milletin Sesi" mitingi ile seçim startını verdi. Konuşmasından önce farklı toplum kesimlerinden vatandaşları kürsüye çıkararak söz veren CHP lideri, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ: Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. Türkiye’yi bu ayıptan çekip çıkartacağız. Umutsuzluğa yer yok, bütün sorunları çözeceğiz.

GÖNDERECEĞİZ ONLARI: Onun istifa etmesine gerek yok, göndereceğiz zaten. Edeple göndereceğiz, demokrasi kuralları içinde göndereceğiz. Demokrasiye inanıyoruz, o nedenle diyoruz; evet geliyor gelmekte olan ama birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.

TÜİK’E NEDEN GİTTİM?: TÜİK rakamları üzerinden emekli aylığını, asgari ücreti, memurun aylığını belirliyorlar. Yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Ben TÜİK’e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım; siz hangi araştırmaları yaparak bu rakamları buldunuz diye. Kapı duvar. Sanıyorlar ki o duvar bizi esir alacak, aşmayacağız. Açık ve net söylüyorum; sizin duvarlarınız vız gelir bize.

Haberin Devamı

SANDIK GELECEK: Vatandaşlarıma söz veriyorum; Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım, dostlarımızla beraber kurtaracağız. Yarın sandık gelecek. Allah’ın izniyle iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sileceğiz. Aynı şeyi esnaflar için de yapacağız. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi Esnaf Bakanlığı’nı kurmaktır. Halk Bankası’nı gerçekten de bir esnaf bankası yapacağız.

AHDİM VAR: Ahdim var ve söz veriyorum; bu memlekete barışı, huzuru, sevgiyi, demokrasiyi, adaleti getireceğim. Mafya düzenini ve mafyayla, uyuşturucu baronlarıyla işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz.

KEMAL KARDEŞİNİZ: Gençlerimiz KPSS sınavından 90-95 puan alıyorlar. Ama sözlüye gelince dayıları, torpili yok, eleniyorlar. Bu düzeni değiştirmek Kemal kardeşinizin boynunun borcudur. Bir yıl içinde yurt sorunu kalmayacak artık. Atama bekleyen öğretmenler, engelliler, kadro açığı olan sağlık çalışanları, EYT’liler hiç meraklanmayın. Bu kardeşiniz kendisini halka vakfetmesini bilen bir kardeşinizdir. Parayla, pulla işimiz yok. Bizim işimiz vatandaşın huzuru, sofradaki bereketi. İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.

Haberin Devamı

BİRLİK ÇAĞRISI: Geçmişte AK Parti’ye, MHP'ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim; dönem kavga dönemi değil. Dönem birleşme, beraber olma dönemidir. Sorun memleket sorunudur. Vatan, bayrak, millet sorunudur. Beraber, birlikte olmak zorundayız.

KAVGADAN YANA DEĞİLİZ: Kutuplaşmaktan, kavgadan yana değiliz. Kucaklaşmadan, birlik olmaktan yanayız. İktidar olduğumuzda Suriye’yle, Mısır’la, İsrail’le, Libya ile barışacağız. Göreceksiniz o zaman Mersin’deki tırlar Ortadoğu’ya nasıl çalışıyor, Mersin’in iş insanları Afrika’ya nasıl seferler yapıyor.

TL'Yİ PUL YAPTILAR: Türk Lirasını pul yaptılar. Dolar baronlarına, Batı'nın emperyal güçlerine bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar. Sevgili gençler, demokrat amcanız olarak söylüyorum; sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim.

Haberin Devamı

HALK VARSA BİTMİŞTİR: ‘Patates-soğan güle güle Erdoğan’ diyor arkadaşımız. Göndereceğiz. Değişim rüzgârları esiyor artık Türkiye’de. Buna karşı durmak mümkün değildir. Hangi duvarları örerlerse örsünler, halk varsa her şey bitmiştir. Buradan söylüyorum; Ey Saray geliyor gelmekte olan.

Notlar...

Kılıçdaroğlu, miting için Mersin'e eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi.

Miting alanına Türk Bayrağı ve CHP bayrakları haricinde hiçbir bayrak, flama ve afişin girmesine izin verilmedi.

Tunceli Ovacık'ta şehit düşen Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Şehit nedeniyle mitingde müzik yayını yapılmadı.

Yoğun katılımın olması nedeniyle miting alanında Kılıçdaroğlu’nun konuştuğu platformda kürsünün arkasına ve iki yanına sinevizyon konuldu.

Miting alanında “Hak hukuk adalet”, “Patates soğan güle güle Erdoğan", “Hükümet istifa”, “Tayyip istifa”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları atıldı.

CHP MYK üyelerinin neredeyse tamamı, Mersin ve çevre illerin illetvekilleri de mitinge katıldı. Kılıçdaroğlu konuşmasını bitirdikten sonra Mersin, Adana, İzmir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte alandakileri selamladı. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının mitingde olmamasına ilişkin parti kurmayları, "Belediye başkanlarına 'katılın' demiyoruz. 'Katılalım mı?' diye soranlara, 'Bu bir parti mitingi, başka programlarınız varsa devam edin' diyoruz. Bakışımız bu" değerlendirmesini yaptı.