Siyaset ‘Usulsüz atama yapılıyor’

‘Usulsüz atama yapılıyor’

08.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

‘Usulsüz atama yapılıyor’

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK), Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), TRT ve YURTKUR’un ‘AK Parti’nin çiftliğine dönüştüğünü’ öne süren Koç, usulsüz ve sınavsız olarak devlet memuru kadrosuna geçirdiğini iddia ettiği bazı işlemleri açıkladı:
* Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Başkanlık makamındaki Özel Kalem Müdürü Fatih Can’ın kardeşi Ömer Faruk Can sınavsız olarak TİB’de işe alınıyor ve uzman yapılıyor. Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ahmet Demiralp’in oğlu Muhammed Demiralp de sınavsız Sultanbeyli Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü görevine getiriliyor.
* Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren ATV’den Başbakanlığa alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine getiriliyor. Daha ballı maaş alabilsin diye Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi yapılıyor.
* Cemil Çiçek’in 2000’de TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü’nde işe başlatılan oğlu Ahmet Çağrı 2005’te Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda başkan danışmanı, 2010’da SPK’da Daire Başkanı oluyor. Daha sonra Toroslar Elektrik yönetim kurulu başkanlığı, Mayıs 2012’de de EPDK üyeliğine getiriliyor.
* Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, coğrafya öğretmeni baldızı Esin Kara sınava girmeden TOKİ’de göreve başladı. Şimşek’in basın danışmanı Sibel Tokgöz de Nisan 2008’de Başbakanlık’ta istisnai memur, Temmuz 2008’de TRT’de araştırmacı oldu.
* İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kız kardeşi Elif Ala sınavsız olarak Şırnak Valiliği’ne özel kalem müdürü yapılıyor, hiç bekletilmeksizin önce memleketi Erzurum’a, sonra da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na memur olarak atanıyor.
* Beşir Atalay, kızının arkadaşı Melahat Çelebiöz’ü önce sınavsız olarak bakanlık müşavirliğinde göreve başlatılıyor, sonra Atom Enerjisi Kurumu’na uzman olarak atanıyor.
* Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in erkek kardeşi Ünal Kıymık açıktan Muş Valiliği özel kalem müdürlüğüne atanıyor.
* TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut’un oğlu KPSS’yi kazanamıyor. Sınavsız bir şekilde Malatya Valiliği özel kalem müdürlüğüne atanıyor. Sonra Ankara’ya bir kamu kurumuna birinci hukuk müşaviri oluyor.

Yazarlar