Siyaset Van valiliğinden telefonlara cevap yok

Van valiliğinden telefonlara cevap yok

25.10.2011 - 17:20 | Son Güncellenme:

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından koordinasyon eksikliği nedeniyle eleştiri okları valiliğe çevrildi. Van Valiliği’nin internet sitesinde felakete hala yer verilmediği gözlenirken gün boyu özel kalem ve santral telefonlarını arayanlar da yanıt bulamadı.

Van valiliğinden telefonlara cevap yok

7.2 şiddetindeki depremin ardından bölgeye gönderilen yardımların dağıtımında yaşanan koordinasyon eksikliği, gözleri Van Valiliği’ne çevirdi. Valiliğin, Van Belediyesi ile iletişime geçip çalışmaların yürütülmesinde ortak hareket etmemesi eleştirilerin odağına çekildi.

Haberin Devamı

Valiliğin internet sitesi üzerinde de deprem felaketine ilişkin tek bir haber ya da bilgilendirme bulunmaması dikkat çekti. Bütün kurumların yardım kampanyalarını duyurmak için seferber olurken, Valiliğin sitesinde ne kampanya için hesap numaraları ne de bölgedeki son duruma ilişkin bilgilendirme yer aldı.

-VALİNİN KİŞİSEL SİTESİNE YER VAR DEPREME YOK-

Valiliğin internet sitesinde en son haber olarak Vali Münir Karaloğlu’nun Bitlis’te şehit olan polis memurunun ailesine yaptığı taziye ziyaretinin haberi yer aldı.

Valilik resmi internet sayfasındaki faaliyet haberlerinin tümünün altında Vali Karaloğlu’nun kişisel internet sitesinin reklamı yapılarak adresi ve linki yer alırken, Van’a yardım etmek isteyen vatandaşlara yönelik tek bir bilgi yer almadı.

Haberin Devamı

İnternet sitesinin yanı sıra Valiliğin telefonları da adeta iletişime kapandı. Çalışmalarla ilgili bilgi almak amacıyla Valiliğin santrali ve özel kalem numaralarından gün boyu yanıt alınamadı.

VAN ŞİMDİ DE VALİSİ İLE MEŞHUR OLMAYA BAŞLADI

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Van’da valinin seçilmiş iradeye saygısızlık yapıldığını ifade ederek, "Van’ın kedisi meşhurdu, bir de ayrımcı valisi ile meşhur olmaya başladı" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın bilgi vermesinin ardından, parti grupları adına söz alan milletvekilileri Van’da yaşanan deprem felaketine ilişkin konuştular. İlk olarak söz alan Kaplan, deprem gibi doğal afetlerin "din, mezhep ve bölge ayrımı gözetmediğini" vurgulayarak "Sayıları çok az olsa da ırkçı haber ve yorumlarda bulunanları, intikamcılık ve ayrımcılık yapanları, insanlık suçu işleyen bir sosyal çürümüşlüğün girdabında debelenen bir avuç zavallıyı, onlara görev verenleri, koruyanları en acı günlerde fırsatçılık, yağma ve kalleşlik yapanları kınamak istiyorum" dedi.

-VAN VALİSİNİ SERT DİLLE ELEŞTİRDİ-

Kaplan, Van Valisinin, Van Belediye Başkanının, birlikte çalışma önerisinin reddedildiğini iddia ederek, "Bir felaket anında ilk müdahaleyi yapacak merkezi idareler ve yerel yönetimler arasındaki bu kopukluğu, taraflı yaklaşımı kimse izah edemez. Vatandaş enkaz altında can çekişirken Başbakan ve bakanları karşılama hazırlığı içinde olan aymazlığa dikkat çekmek istiyorum" diyerek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"İlk enkaz altında kalan devletti. Kaç deprem, afet yaşadık. Marmara’da ve Van’da hala değişen bir şey yok. Devleti, dış yardımlar; Hükümeti bugüne kadar toplanan 20 milyar lira deprem vergisi konusunda şeffaflığa davet ediyorum. Hükümeti buradan uyarıyoruz; Van Belediyemizin deprem sonrası Van Valiliği ile ortak çalışma isteğinin reddedilmesi seçilmiş iradelere saygısızlığın en büyüğüdür. Van’ın kedisi meşhurdu bir de ayrımcı valisi ile meşhur olmaya başladı."