Siyaset ‘Vatandaş gereken cevabı verecektir’

‘Vatandaş gereken cevabı verecektir’

30.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bazı illerde çeşitli nedenlerle boşalan muhtarlık veya ihtiyar heyeti üyelikleri için 752 köy ve mahallenin yanı sıra, yeniden belde statüsü kazanan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 6 Haziran’da seçim yapılacak.

‘Vatandaş gereken cevabı verecektir’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Belediye başkanı ve belediye meclis üyeliği seçimleri için vatandaş sandık başına gidecek. Bu çerçevede 6 Haziran’da toplamda 753 yerde ara seçim gerçekleştirilecek. Ara seçime ilişkin Milliyet’e konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, özetle şu değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

“Güney Beldesi, 7 yıllık bir mücadelenin ardından yeniden belde statüsüne kavuştu. Vatandaşlarımız, Belde Belediye Başkanı’nın belirlenmesi için 6 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek. Güney beldesine en büyük kötülüğü yapan mevcut siyasi iktidardır. CHP’nin itirazlarına rağmen 2012’de yasalaşan, 2014’te yürürlüğe giren 6360 sayılı kanun kapsamında yüzlerce beldemizle birlikte Güney beldemiz de köye dönüştürülmüş, belde belediyesinin kapısına kilit vurulmuştu. Bölgedeki vatandaşlarımız mağdur edilmişti. Şimdi inanıyoruz ki vatandaşlarımız, kendilerini yıllarca mağdur eden bu siyasi iktidara sandıkta gereken cevabı verecek.

CHP olarak Güney beldesinin sorunlarını biliyoruz ve çözüm önerilerimiz hazır. Belediye başkan adayımız Faruk Özkan, bilgisiyle, birikimiyle, dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla Güney beldesine hizmet etmeye hazır. İnanıyoruz ki CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetildiğinde, her yönüyle büyüyen ve kalkınan bir Güney beldesi ortaya çıkacak. Büyükşehir belediyelerimizin, il belediyelerimizin, ilçe belediyelerimizin desteği Güney halkının arkasında olacak. Tüm yerel yönetimlerimiz Güney Beldesi vatandaşları için ellerinden gelen desteği sağlayacak.

Haberin Devamı

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu iktidar Güney beldesini köye çevirip, küçültmüştür. Bu iktidarın yaptığı hizmet işte budur. Şimdi inanıyoruz ki vatandaşlarımız, kendisini küçültenlerden değil, büyütmek isteyenlerden yana olacak ve 6 Haziran’da sandığa gittiğinde, 2 bin 304 nüfuslu bu beldemizden tüm Türkiye’ye de önemli bir mesaj verecek.”