Siyaset ‘Vekil değil, gazi ayrıcalıklı olmalı’

‘Vekil değil, gazi ayrıcalıklı olmalı’

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba ile görüşmesinde “Şehit yakınlarına milletvekillerine verilen haklar verilmeli. Bu ülkede milletvekilleri değil, şehit yakınları ve gaziler ayrıcalıklı olmalı” ifadelerini kullandı

‘Vekil değil, gazi ayrıcalıklı olmalı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit yakınlara ve gazilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirterek, “Şehit yakınlarına milletvekillerine verilen haklar verilmeli. Bu ülkede milletvekilleri değil, şehit yakınları ve gaziler ayrıcalıklı olmalı” dedi. Kılıçdaroğlu, Libya’ya asker gönderilmesine yönelik tartışmalar konusunda, “Hiçbir evladımızın başka ülkelerin vekalet savaşlarında şehit olmasını istemeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Vicdanımı yaralıyor’

Kılıçdaroğlu dün Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da görüşmede hazır bulundu. Pakize Akbaba görüşmede, şehit yakınlarının yaşadığı sorunları Kılıçdaroğlu’na anlattı.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu da, “Biz şehitler, şehit aileleri ve gaziler arasındaki ayırımı reddediyoruz. Güneydoğu’da PKK’ya karşı mücadele edenlerle, 15 Temmuz’da direnenler arasında ayrımcılık yapılmasını kabul etmiyorum. Bu ayrımcılık benim vicdanımı yaralıyor” dedi. Libya’ya asker gönderilmesine yönelik tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yavrumuzun burnunun dahi kanamasını istemeyiz. Atatürk Nutuk’ta, ‘Yemen çöllerinde kavrulup yok olan Anadolu evlatlarının sayısını biliyor musunuz?’ diye sorar. Hiçbir evladımızın başka ülkelerin vekalet savaşlarında şehit olmasını, yaralanmasını, burnunun dahi kanamasını istemeyiz. Mehmetçiğimiz Libya çöllerinden uzak tutulmalıdır” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, şehit yakınlara ve gazilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirterek, “Şehit yakınlarına milletvekillerine verilen haklar verilmeli. Bu ülkede milletvekilleri değil, şehit yakınları ve gaziler ayrıcalıklı olmalıdır. Bu konuda bir kanun teklifini ben bizzat verdim” diye konuştu.