Siyaset 'Vicdanlara hançer'

'Vicdanlara hançer'

28.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin TBMM Grubu toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener özetle şunları söyledi:

Vicdanlara hançer

 

ALTILI MASA: Siyasette durduğumuz yerler farklı. Vaatlerimiz farklı. Gündem karşısında aldığımız tavırlar farklı. Ama tüm farklılıklarımıza rağmen, Türkiye için ortak görüşlerimiz var. Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın. Biz İYİ Parti olarak; and olsun ki; egemenliğimize, yeniden sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin değerlerini, yeniden yaşatacağız.

Haberin Devamı

İTHAL ÇOBAN: Memleketin okumuş gençleri, her fırsatta iteklenip, akın akın, yurt dışına gitmek zorunda bırakılırken; Ulaştırma Bakanı, ‘Yurt dışına, mühendis ihraç eden bir konuma geldik’ diye övünüyor. Ülkesini terk etmek zorunda kalan, okumuş evlatlarımıza, zerre utanmadan ‘ihracat’ diyor. Bir yandan da, ithalatta rekora koşuyorlar. Ne mi ithal ediyorlar? Sığınmacı. Mühendis ihraç edip, çoban, doktor ihraç edip, maraba ithal ediyorlar.

KAVALA AKLANMIŞTIR: Osman Kavala davası, toplum vicdanına ve millet varlığına hançer vuran, binlerce yargı trajedisinden, sadece bir tanesidir. O nedenle bugün, meselemiz, Osman Kavala değildir. Çünkü Kavala, mevcut yasalarla, zaten aklanmış, mahkeme bile bunu kabul etmiştir. Bugün meselemiz; milletimizin her bir ferdinin, kısıtlanamaz, devredilemez, engellenemez temel haklarının, hürriyetlerinin, insanca yaşama arayışının ve buna dair umut ve hayallerinin elinden alınmasıdır. İstibdat karşısında, hürriyet için dik durabilme meselesidir.

Haberin Devamı

YAŞASIN HÜRRİYET: Her devirde, mutlaka yeni Derviş Vahdeti’ler çıkacak. Her devirde dahili ve harici bedhahlarımız olacak. Varsın olsun. Çünkü her devirde, bu vatanın; bekçiliğini yapacak gençleri de olacak. Vahdeti’lerin karşısına dikilecek, Mustafa Kemal’leri de olacak. Topçu Kışlası hayallerine kapılanların karşısında, dimdik duran çapulcuları da olacak. İşte o nedenle buradan, bir kez daha ilan ediyorum: Parola vatan, işareti namus. Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm. Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret.