Siyaset Vurulduğu yerde sesi yankılandı

Vurulduğu yerde sesi yankılandı

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015’te güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma sırasında başından vurularak yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 2’nci yıl dönümünde vurulduğu yerde anıldı.

Vurulduğu yerde  sesi yankılandı

Anma programına HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, bazı CHP ve HDP milletvekilleri, Türkiye’nin bir çok ilinden gelen baro temsilcileri ve avukatlar katıldı.
‘İlerleme yok’
Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, soruşturma dosyasında olayın faillerinin tespit edilmesine yönelik somut hiçbir ilerleme kaydedilmediğine dikkati çekerek şunları söyledi:
“Tahir Elçi dosyası önemsenerek itinayla soruşturulan bir dosya olmaktan ziyade, sıradan bir soruşturma dosyası haline dönüştürülmektedir. Bu ülkenin Başbakanı oldukları dönemde ‘Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyunun mesuliyetini’ üstlenenlere bir kez daha sesleniyoruz. Tahir Elçi bir baro başkanı, saygın bir hukukçu ve insan hakları savunucusuydu, Diyarbakır’ın merkezinde onlarca kameranın önünde adeta canlı yayında katledildi. Bugünün Cumhurbaşkanı olarak mesuliyetinizin gereğini yerine getirmenizi bekliyoruz.”
Türkan Elçi de eşinin Türkler ve Kürtler arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ifade ederek “Hayata sadece kendi zaviyelerinden bakan insan topluluklarının ayrıştığı, vadilerin her bir yakasında uçurumlarla birbirlerinden ayrıldığı yerler arasında köprüydü. Onun taşıdığı ulvi değerlerin anlaşılacağı günleri temenni ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı