Siyaset 'Yabancı asker postalı istemiyorum, nokta!'

'Yabancı asker postalı istemiyorum, nokta!'

04.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülkenin sorunlarını tereyağından kıl çeker gibi çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, terörle sonuna kadar mücadele sözü verdi: “Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler...”

Yabancı asker postalı istemiyorum, nokta

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün bir dizi temaslarda bulunmak için Yozgat’ı ziyaret etti. Önce Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyünde çiftçiler ve köy muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu daha sonra Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Buluşmaları”na katıldı. Memleketin ne halde olduğunu kendisinin de vatandaşların da bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çekeriz ve çözeriz. Bu nedenle sizinle dertleşmeye geldim” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir tarım politikası yok’

Dünyada her ülkenin tarıma destek verdiğine ve tarımın stratejik bir sektör olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu,  iktidarın bir tarım politikasının olmadığını söyledi. Suriye ve Irak tezkeresine neden “hayır” dediklerini de anlatan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:  “Ben bu topraklarda hiçbir zaman yabancı bir asker postalını istemiyorum, nokta. 6 okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Milliyetçilik, vatanseverliktir. İki kırmızı çizgimiz var; Birisi vatandır, ikincisi bayraktır. Yabancı bir asker postalının gelmesini istemiyorum, lütfen gittiğiniz her yerde söyleyin. Hangi gerekçeyle siz yabancı askerin Türkiye’ye gelmesini istiyorsunuz? 35 yıldır terörle mücadele ediyor bu memleket. Yabancılar mı yaptı bu mücadeleyi? Şimdi terörle mücadele edeceğiz, ‘E ne olacak’, yabancı askerleri çağıracağız? Meclis kürsüsünde sordum, kim bu yabancı askerler, Amerikalılar mı, Ruslar mı, Yunanlılar mı, Almanlar mı, kim bu yabancı askerler, çıkın millete bunu açıklayın. Yabancı askerlerin, Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine Türkiye’ye getirilmesini asla istemiyoruz,  Bizim ülkemiz var, mücadeleyi yapanlar bizim şerefli polislerimiz, askerlerimizdir.”

Haberin Devamı

‘Gerçek enflasyon % 40’ın üzerinde’

Kılıçdaroğlu, TÜİK’in açıkladığı  enflasyon rakamlarına sosyal medyadan tepki gösterdi: “TÜİK ‘Enflasyon yüzde 19.89’ demiş. Halk çarşı pazarda gerçeği görüyor. Gerçek enflasyon yüzde 40’ın üzerinde. Şahsım ve şürekası ülkeyi bitirmeye kararlı ama unuttukları bir şey var. Biz varız ve buradayız. En önemli meselem halkımın sofrasıdır.”

‘Kandil denen yuvayı yerle yeksan edeceğim’

Kılıçdaroplu terörle mücadeleye ilişkin şunları kaydetti: “Terörle mücadeleyi bunların yaptığı gibi yapmayacağız, söz veriyorum. Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem Kılıçdaroğlu demesinler. Efendim, ‘Biden, bana güldü mü gülmedi mi?’, Ben utanıyorum ya. Geçiniz bunları. Türkiye’nin itibarı, hepimizin itibarının üstündedir. Bu itibarı koruyacaksınız.”