Siyaset Yargı reformu sunumu

Yargı reformu sunumu

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti MYK toplantısı öncesinde Yargı Reformu Paketi’yle ilgili kurmaylarıyla bir araya geldi.

Yargı reformu sunumu

Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Yavuz Atar ile bakanlık bürokratları katıldı. Pakete ilişkin Erdoğan’a sunum yapılırken Meclis’e sunulacak son hali de değerlendirildi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül toplantıya sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştı yargı reformu. Yargı reformunun temel yaklaşımı güven veren adalet ve erişilebilir adalet. Daha fazla özgürlük, insan hakları daha fazla hukukun egemen olduğu, üstün olduğu bir yargı reformu perspektifimiz ortaya konmuştu. Bu konu ile ilgili tüm çalışmalardaki hazırlıklar sunuldu” dedi.

Bakan Abdulhamit Gül, ceza infaz düzenlemesinin pakette olup olmayacağına dair soru bir soru üzerine “Onlar da hep uzlaşılarak elbette yapılır, onu artık Meclis kendi gündemine hakim” ifadelerini kullandı. l ANKARA Milliyet