Siyaset Yargıda ihtisaslaşmada önemli adımlar geliyor

Yargıda ihtisaslaşmada önemli adımlar geliyor

01.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), aldığı kararla yeni ihtisas mahkemelerini belirledi. Buna göre vergi suçları, bilişim suçları, finansal suçlar, finansal uyuşmazlıklar, sendikal uyuşmazlıklar, kamulaştırma davaları artık ihtisas mahkemelerinde görülecek.

Yargıda ihtisaslaşmada önemli adımlar geliyor

ANKARA Milliyet Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan HSK kararlarına göre; Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı'nda yer alan ihtisaslaşma hedefi doğrultusunda 6 yeni ihtisas mahkemesi belirlendi, tüketici, ticaret ve idari para cezası davalarına bakacak mahkemeler de kararlaştırıldı. Buna göre, vergi suçları, bilişim suçları, finansal suçlar, finansal uyuşmazlıklar, sendikal uyuşmazlıklar, kamulaştırma davaları artık ihtisas mahkemelerinde görülecek.Böylece finans mahkemeleri, kamulaştırma mahkemeleri ve sendika mahkemeleri de hayata geçmiş olacak. 

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gelişmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Finans Mahkemesi, Kamulaştırma Mahkemesi, Bilişim Mahkemesi, Sendika Mahkemesi, Vergi Suçları Mahkemesi. İhtisas mahkemeleri adalet teşkilatımıza ve hukuk camiamıza hayırlı olsun. Vatandaşımızın adil karara makul sürede erişmesi için reform adımlarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.