Siyaset YAŞ üyeleri Ata’nın huzurunda

YAŞ üyeleri Ata’nın huzurunda

03.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından dün yapılan ilk Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı öncesi şûra üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

YAŞ üyeleri Ata’nın huzurunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aslanlı Yol’un başındaki yerini almasının ardından Anıtkabir’deki tören başladı. Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Aslanlı Yol’dan geçerek, mozoleye çıktı. Aslanlı Yol’dan mozoleye yürüyüş esnasında, ABD’nin haklarında yaptırım kararı aldığı İçişleri Bakanı Soylu ile Adalet Bakanı Gül’ün bir süre sohbet etmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Akar’ın da uzun süre sohbet ettiği görüldü. Heyetin mozoleye gelmesinin ardından, Erdoğan, ay yıldız motifli çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı ve ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, “Bölgesel ve küresel düzeyde kritik gelişmeler yaşadığımız bir dönemde gerçekleştirdiğimiz toplantımızın FETÖ ve PKK başta olmak üzere milli güvenliğimizi tehdit eden tüm örgütlere karşı mücadelede ülkemizi daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.