Siyaset ‘Yeni bir siyaset için çalışıyoruz’

‘Yeni bir siyaset için çalışıyoruz’

30.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’da toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, düzgün bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

‘Yeni bir siyaset için çalışıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, düzgün bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Eğer insanların evini yıkıp, 10 yıl geçtiği halde hala yapmıyorsanız siyasi sorumluluğu vardır bunun, ahlaki sorumluluğu vardır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ve 2021 Yılı Projeleri Temel Atma, Açılış ve Tanıtım törenine katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğindeki toplu açılış törenine; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Çanakcı ve Birol Aydemir de katıldı.

‘Sorunları devraldı’

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın Mansur Yavaş yapacaklarını anlattı. Yaptıklarını anlattı. Ankaralılar kendisine güven duyuyor. Biz de kendisine güveniyoruz ve inanıyoruz. Burada önemli olan şu; Sayın Başkan harcadığı her kuruşun hesabını Ankaralı’ya vermekte kararlı. Bu kararlılığı sergilemesi hepimiz için çok önemli. Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı, düzgün bir siyaset anlayışını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Eğer insanların evini yıkıp, 10 yıl geçtiği halde hala yapmıyorsanız siyasi sorumluluğu vardır bunun, ahlaki sorumluluğu vardır ama Mansur Yavaş var olan sorunları devraldı ve bu sorunları çözmek, gidermek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Ben hepinizin huzurunda değerli başkanımız Mansur Yavaş’a ve ekip arkadaşlarına, çalışma arkadaşlarına, yürekten teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Yavaş da “Kul hakkından daha büyük endişe taşımıyoruz. Hep tekrar ediyorum ve etmeye devam edeceğim, kim neyi yakıştırırsa yakıştırsın görev sürem bittiğinde benim başı dik ve alnı açık bir şekilde Ankara’nın caddelerinde korumasız ve halka birlikte gezmek en büyük makamım olacaktır” diye konuştu.

Kazakistan’a taziye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 13 vatandaşını kaybeden Kazakistan’a başsağlığı dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu 13 vatandaşını kaybeden Kazakistan’a başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ulusal Yas Günü’nde, Kazakistan halkının acısını yürekten paylaşıyorum” dedi.