Siyaset Yerel seçimde de ittifak çağrısı

Yerel seçimde de ittifak çağrısı

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

›› ABD’nin Türkiye’ye ekonomik ve siyasi savaş açtığını belirten MHP lideri Bahçeli, “Türkiye tek yumruktur. Geceyi gördük, sabaha inşallah ulaşacağız” diye konuştu ›› Partisinin yerel seçim stratejisini de açıklayan Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın devam etmesi gerektiğini belirterek “24 Haziran’daki kazanımlar 31 Mart’ta heba olmasın” dedi

Yerel seçimde de ittifak çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde vatandaşlara seslendi. Burada partisinin yerel seçim stratejisini açıklayan MHP lideri, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

KARA KAMPANYA: Ülkemiz aleyhine çok yoğun bir kara kampanya tedavüldedir. Suriye’nin Kuzeybatısında artan tehlikeli gerilim milli güvenliğimizi tehdit etmektedir. Akdeniz’e adeta dünya üşüşmüş, ülkeler askeri çıkarma yarışına girmişlerdir. Türkiye çok boyutlu bir mücadelenin içindedir.

İLAN EDİLMEMİŞ SAVAŞ: Türkiye’nin mevzi kaybetmesi, siyasal ve ekonomik krize sürüklenmesi amacıyla alçak bir kumpas sahnelenmektedir. Döviz fiyatındaki yapay ve spekülatif artışlar, bilinsin ki, apaçık ekonomik saldırı, ekonomik sabotaj, ekonomik suikasttır. Emperyalizme kan veren Evanjelist ve Siyonist vandallık tarafından infaz ve ihanetle görevlendirilmiş sermaye çeteleri tarafından doğrudan hedef seçilmiş durumdayız. Bunun itirafı ABD’li bir yönetici tarafından uluorta ilan edilmiştir. Her tarafı delik deşik olan dostluk ve diyalog köprüsü hepten dinamitlenmiştir. NATO üyesi ABD, bir başka NATO üyesi olan Türkiye’ye ilan edilmemiş, adı konmamış siyasi ve ekonomik savaş açmıştır.

Haberin Devamı

F-35 TEPKİSİ: S-400 füze savunma sistemine karşı F-35 kozu ABD tarafından masaya sürülmüştür. Diyorlar ki, Rusya’dan füzeyi almazsanız savaş uçağını vermeyi düşünürüz. Bu küstahça ve kural dışı bir muameledir. Kimden ne alacağımızı, kime ne satacağımızı tayin ve tespit hakkı ne zaman ABD’ye geçmiştir?

TÜRKİYE TEK YUMRUK: ABD, uluslararası hukuka aykırı fiillerin, korsan ve karaborsa devlet mantığının odağı haline gelmiştir. Buna rağmen, Türkiye saldırılara karşı tek yumruktur. Trump ve yardımcısı Pence karşı tek nefes, tek yürek, tek sestir. Türkiye’yi teslim almaya, Papazı bahane ederek duruşumuzu bozmaya, milletimizi pes ettirmeye Pensilvanya bekçilerinin, zulüm nöbetçilerinin güçleri yetmeyecektir.

24 HAZİRAN HEBA OLMASIN: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabullenemeyen, hazım güçlüğü çeken iç ve dış çevrelerin karşısında Türk milleti bütün heybetiyle ayaktadır. Devlet ve hükümete desteğimiz tamdır. Ülkemiz 24 Haziran Seçimlerinden sonra yeni bir demokratik imtihana 31 Mart 2019’da girecektir. MHP, Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği bu sıcak ve yüksek riskli dönemde yine sorumlu, yine uzlaşmacı, yine soğukkanlı, yine milli duruş ve siyasetini takip edecektir. 24 Haziran’da elde edilmiş kazanımların önümüzdeki yılın 31 Mart’ında heba olmasını istemiyoruz.

Haberin Devamı

4 AYAKLI STRATEJİ

Bahçeli, partisinin yerel seçimlere yönelik 4 ayaklı stratejisini şöyle açıkladı:

1. Yeni bir hükümet sistemine geçmiştir. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında denetim ve yönetimi çok zor olacak olası çatışma, çelişki ve gerginliklerin yeni hükümet sisteminin kökleşmesine engel olacağı, ülkemizi krize sürükleyeceği tartışmasız bir gerçektir. Mahalli İdareler Seçimlerinden alınacak sonuç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasına, işbirliği havasına, iradi yapısına uygun olmalı, genelde sağlanan başarı yerel yönetimler eliyle sekteye uğratılmamalıdır. Yeni hükümet sisteminin başarısı için yerel yönetimlerin buna müzahir şekilde milletimiz tarafından seçim ve görevlendirmesi en samimi beklentimizdir, dileğimizdir, hedefimizdir. Çalışmalarımız da buna yönelik olacaktır.

Haberin Devamı

2. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarısı ve tam manasıyla tesisi maksadıyla büyükşehir belediyelerin buna uygun yönetimi de beka meselesidir.

3. 3 büyükşehir, 10 il, 80 ilçe, 12 belde olmak üzere toplamda 102 belediye siyasi iradece atanmış kayyumlar tarafından yönetilmektedir. Bu belediyeleri yöneten belediye başkanlarından 94’ü PKK, diğer 8’i de FTÖ/PDY soruşturması nedeniyle görevlerinden alınmışlardır. Türkiye’de PKK’nın yöneteceği belediye kesinlikle olmamalı, 15 Temmuz öncesine dönülmemeli, CHP-HDP ve yedekleriyle kurulan karanlık ittifakın hesabı cumhurun iradesiyle bozulmalıdır. MHP üzerine düşen ne varsa yapmaya bütünüyle hazırdır.

4. MHP, halihazırda var olan büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerini muhafaza edip bunların yanında daha fazlasını kazanmak, daha çok gönüle girmek, daha çok teveccüh elde etmek için bütün gücünü seferber edecektir. Bu kapsamda Etimesgut Belediyesi’ni sizlerden tekrar istiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Enver Demirel’e diyorum ki; Etimesgut Belediyesi’ni tekrar almanızı ümit ediyor, sizleri görevlendiriyorum.