Siyaset Yıldırım çağrısını yineledi: Kemal Bey, aday olmak sana yakışır

Yıldırım çağrısını yineledi: Kemal Bey, aday olmak sana yakışır

30.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçime sayılı gün kaldığını ama CHP adayının hâlâ belli olmadığını söyleyen Yıldırım, “Ay’dan mı getirelim, Mars’tan mı getirelim, uzaydan mı? İçinizde aday olacak kimse yok mu? Kemal bey, sen parti başkanısın, adaylık sana yakışır” dedi

Yıldırım çağrısını yineledi: Kemal Bey, aday olmak sana yakışır

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “Niye kapı kapı geziyorsun, aday arıyorsun, niye kendin çıkmıyorsun? Eğer parti lideriysen milletin senden beklediği aday olmaktır, aday aramak değildir” diye seslendi.

Haberin Devamı

Ak Parti İstanbul Gençlik Kongresi’nde konuşan Yıldırım, “Ana muhalefet bekliyor ki gökten zembille cumhurbaşkanı adayı insin, CHP’ye derman olsun. Kardeşim önce yüreklice Tayyip Erdoğan’ın karşısına çık ‘ben adayım’ de. ‘Ben iktidara talibim’ de” diye konuştu. Yıldırım salon dışında vatandaşlara hitap ettikten sonra kongrede de partili gençlere seslendi. Yıldırım’ın mesajları şöyle:

ARKAMIZDA GENÇLER VAR: Türkiye’nin geleceğini aydınlatmak için 16 yıl önce bu kutlu yürüyüşe liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile başladık. Zorlu bir yolculuktu ama bütün zorlukların üstesinden gelerek, büyük kumpaslara, vesayetlere, darbe girişimlerine karşı dik durarak bugünlere geldik. Büyük badireler atlattık ama biliyorduk ki evelallah arkamızda dalyan gibi gençlerimiz var. Ak gençlik var. Ak Parti’de her zaman gençler bir başka. Gençleri yedek kulübesinde değil, hep ilk 11’de

Haberin Devamı

‘Siyasetin er meydanı seçimlerdir’

Başbakan Yıldırım, gençliğin, vesayet odaklarına karşı sivil siyasetin en gür sesi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“15 Temmuz’da, meydanlarda Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte sizler vardınız. Göğsünü tanklara siper eden bu kutlu gençliğe helal olsun diyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Siyasetin er meydanı seçimlerdir. Yiğitler meydana çıkar, millet de kararını verir. Biz inanıyoruz ki 12 seçimde olduğu gibi 24 Haziran seçimlerinde de milletimiz bizimle beraber olacak, arkamızda duracak ve destekleyecektir. Alçaklara, bölücülere, FETÖ’cülere hak ettikleri cevabı vermeye var mısınız? Bugün MHP ile gerçekleştirdiğimiz cumhur ittifakıyla Türkiye’nin aydınlık yarınları ve terörle mücadelesini en etkin şekilde yapıp, içeride ve dışarıda ülkemize, toprak bütünlüğümüze karşı ortaya konan tezgahları, planları, ters yüz etmeye karar verdik, inşallah bunu birlikte başaracağız. Bu güç birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk uygulamasını da başlatmış olacağız.”

sahada gördü. Ak Parti üzerinden demokrasiye darbe vurulmak istendiğinde ilk karı çıkan, ses veren siz oldunuz.

NİYE KENDİN ÇIKMIYORSUN?: Seçime giriyoruz, gün sayıyoruz ana muhalefet partisinde tık yok. Bekliyor ki ‘gökten zembille cumhurbaşkanı adayı insin’, CHP’ye derman olsun. O mu aday olsun, bu mu aday olsun, Ay’dan mı, Mars’tan mı getirelim, uzaydan mı gelsin? Sizin içinizde Cumhurbaşkanı adayı olacak elemanınız yok mu? Kemal Bey, sen parti başkanısın, ana muhalefet partisinin genel başkanısın, sana yakışan aday olmak ve ‘Ben de varım.’ demektir, ‘Türkiye’yi yönetmeye ben de talibim’ demektir. Niye kapı kapı geziyorsun, aday arıyorsun, niye kendin çıkmıyorsun? Eğer parti lideriysen milletin senden beklediği aday olmaktır, aday aramak değildir. Millet sana oy versin, partine oy versin. Türkiye, geleceğine, aydınlık yarınlarına ne gibi projelerin var onları duysun istiyor. (Ak Partili gençlerin, ‘Kemal, pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım’ sloganı üzerine) Gençler nasıl oynayacaksınız, size ayak uydurabilir mi? Uyduramaz. Nasıl oynayacaksınız? Davul bile dengi dengine derler.