Siyaset ‘Yoruldum deme hakkımız yok’

‘Yoruldum deme hakkımız yok’

19.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara il örgütünün düzenlediği “İktidar Yolunda Dayanışma” yemeğinde, seçimlere ve parti içi çekişmelere ilişkin bir dizi uyarı yaptı. “Çankaya bizi bekliyor. Bunun ben de farkındayım, siz de farkındasınız. Ama oturduğumuz yerde kimse bize Çankaya’yı ikram etmez. Bunun için mücadele etmemiz lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Ben ayrı şey, siz ayrı şey söylerseniz olmaz. Beraber aynı şeyleri söylemek zorundayız. Birimiz A’dan söz ederken öbürümüz Z’den söz ederse halka güven veremeyiz. Birbirimize propaganda yapmaktan birbirimizin söylemlerini eleştirmekten vazgeçmek zorundayız. Daha önce bize selam vermeyen insanların bize selam verdiğini görüyorum. Halk kucağını açmış vaziyette bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

‘Yoruldum deme hakkımız yok’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - “İktidar yolunda yürüyeceksek yorulmak bana haramdır” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Halk bu vaziyetteyken bizim ‘yoruldum’‘ deme hakkımız yok. Ama nasıl çalışacağız. Kendi kendimize konuşup ‘biz çalıştık’ dersek olmaz bu iş. Çalışmayı bir strateji üzerine inşa etmek zorundayız. Bizim mahallede çalışmayacağız. Oyumuzun düşük olduğu, bugüne kadar sağlıklı ve tutarlı bir ilişki kuramadığımız insanlarla konuşacağız. Kime anlatacağımız konusunda biraz çekingeniz. ‘Efendim bunlar zaten bize oy vermiyorlar’. Niçin vermiyorlar, oy vermiyorlarsa sorun oy vermeyende değil, sorun oy istemeyenin.”

Haberin Devamı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği bir toplantının fotoğrafını paylaşarak “Erdoğan ‘SADAT ile alakam yok’ demişsin. Tanıştırayım, devlet sırlarının konuşulduğu toplantıda solundaki 6. kişi SADAT’ın kurucusu” ifadelerini kullandı.