Siyaset ‘Yüzde 30’a yakın kararsız var’

‘Yüzde 30’a yakın kararsız var’

25.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, anket sonuçlarına göre yüzde 30’a yakın “kararsızlar ordusu” bulunduğunu söyledi.

‘Yüzde 30’a yakın kararsız var’

Özhaseki, “Kim aday, geçmişte ne yapmış, bir başarısı var mı, iyi, dürüst bir insan mı, bunlara bakıyor seçmen. Yoksa genel merkezde, ‘aldık, verdik’ diyerek, ‘bu şehir sizde, bu şehir bizde’ gibi bir anlayış, asla orada geçerli olmayan bir anlayış. Biz bunlardan uzak durduk” dedi.

Haberin Devamı

MHP ile sürdürülen ittifak görüşmelerinin bu hafta neticelenebileceğini belirten Özhaseki, “Ondan sonra biz kendi adaylarımızı açıklarız. AK Parti Genel Merkezi olarak bütün yerlerde adaylarımızı tespit ettik” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi adaylığı ilgili de açıklamalarda bulunan Özhaseki, adaylığının açıklandığı andan itibaren Ankara teşkilatlarında bir heyecan yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Dışarıdaki algının tam tersine müthiş bir memnuniyet oluştu. Bu işi bilen, şehircilikten anlayan birisi olarak ben kendimi görüyorum. Yaptığım işlerle de bunu ispatladım. Gerek MYK gerek MKYK’de yapılan oylamalarda Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Ankara ve İstanbul adayınızı yazın’ dediğinde oy birliğiyle çıktığımı biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi böyle. Temayül yoklamalarında da Mehmet Özhaseki ismi en önde çıktı. Bütün anket sonuçları ve temayül yoklamalarını kendi dolabımda sakladığım için biliyorum.”