Siyaset ‘Zillet ittifakının kumar masası’

‘Zillet ittifakının kumar masası’

13.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı’nın her hafta gerçekleştirdiği parlamenter sisteme dönüş toplantıları ve parti liderlerinin ziyaretlerine ilişkin, “Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında hıyanetin daniskası var” iddiasında bulundu.

‘Zillet ittifakının kumar masası’

ANKARA Milliyet - Bahçeli, MHP’nin TBMM grup toplantısındaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNE KAZIK ATIYORLAR: (Parlamenter sistem toplantıları) Zillet ittifakının kurduğu kumar masasında kartlar açık oynanmaktadır. Bu masada hile vardır, densizlik vardır, dümencilik vardır, dalavere vardır, sahtelik vardır; hepsini geçtik hıyanetin daniskası vardır. Zillet ittifakını oluşturan partiler gün aşırı birbirlerini ziyaret ediyorlar. Gidip geliyorlar, yoklama yapıyorlar, hava kokluyorlar, ne var ne yok ona bakıyorlar. Ancak arka kapıda da birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar... Sözde bir uzlaşmaya vardıklarını açıklamışlardır. Uzlaşmak için irade lazımdır. CHP’nin kolonisi, ideolojik kolonu, siyasi kordunu İP’in iradesi mi vardır? PKK’nın tutsağı, FETÖ’nün kuklası, Türk ve Türkiye düşmanlarının teşrifatçısı CHP’nin iradesi mi kalmıştır?

Haberin Devamı

GİZLİ GÜNDEMLERİ: CHP’nin 2-3 Ekim Abant toplantısının tavsiyesi kimden geldi? Kripto damar mı dayattı? Pensilvanya’dan mı talimat alındı? Anlaşıldığı kadarıyla özerlik ve federasyon gayesi CHP’ye nüfuz etmiştir. CHP’nin gizli gündeminde Anayasa’nın ilk dört maddesini kaldırmak esastır. CHP’nin anayasa çalışmasının gerisinde PKK’nın hain dokunuşu, siyasi bölücülerin iğrenç telkinleri bulunmaktadır.

BEŞ SORU GAYET BASİT: CHP Genel Başkanı’na soruyorum, ‘Anayasa’dan Atatürk’ü çıkarmayı düşünüyor musunuz?’ ‘Anayasa’ya hakim olan Türk ismini tasfiye etmeyi planlıyor musunuz?’ ‘Türk vatandaşlığı’ kavramı yerine ‘Anayasal yurtseverlik’, Türkiye yerine ‘Ülke’, Türkiye devleti yerine ‘Cumhuriyet’, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ yerine, ‘Türkiye Cumhuriyeti insanı’ kavramlarının getirilmesini amaçlıyor musunuz? Demokratik muhalefet diyerek TİP’i, HDP’yi yanınızda ve yörenizde görüyor, bunlara kucak açıyor musunuz? Terörist Demirtaş’ı hâlâ savunuyor, elçiler yolluyor musunuz? Sayın Kılıçdaroğlu, bu sorularım gayet basittir. Ya evet diyeceksin, ya da hayır. Yüreğin yetiyorsa, çiğ süt içip karın ağrısı çekmiyorsan konuş ve sorularıma cevap ver.

ADAM DEĞİLSİN: Korku edebiyatını bırak, siyasi cinayet işlenebilir masallarını geç, bir şey bilip de söylemiyorsan adam değilsin.

Haberin Devamı

DİRENMEK FARZ-I KİFAYE: ABD yönetimi, Türkiye’nin Suriye’deki varlığını ulusal çıkarı için olağanüstü tehdit olarak değerlendiriyormuş... Terörle mücadelemizin önüne kim bariyer dikiyorsa, yolumuza kimler hendek kazıyorsa, egemenlik haklarımıza kim diş biliyor ve hançer sallıyorsa şehadet pahasına da olsa alayına birden direnmek farz-ı kifayedir, boynumuzun borcudur.