Oynatma Listesi
FUTBOL

Mustafa Cengiz'den Falcao ve Arda Turan açıklaması

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz; Fatih Terim, Trabzonspor maçı, Falcao, Ömer Bayram, Arda Turan ve transferle ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

"Bir sarkazm deniyor, ince gönderme, alegori yaptık resmi sitedeki paylaşımla. Trabzonspor'a teşekkürler. Bizi çok iyi ağırladılar. Tribünler dostluk içindeydi, bir futbol şehri Trabzon. O şiddetli yağış altında iki takım çok iyi performans gösterdi. 1-2 şey oldu sadece."
"Sahra topu yemiş gibi 5 dakika yerde kalması..." 
"Ömer kardeşimiz iyi performans gösteriyordu, haklı da haksız da olsa, kartın rengi ne olursa olsun o reaksiyonu göstermemesi gerekirdi. Her türlü kartı verebilir, hakem özgür, biz bir şey demeyiz. Ancak karşı takımın futbolcusunun da sahra topu yemiş gibi 5 dakika yerde kalması Ömer'in süper güçleri hakkında bizde bazı kuşkular uyandırdı. Arkadaşları temkinli yaklaşıyorlar, elini bile sıkmaya korkuyorlar artık."
"Arkadaşlarımın hazırladığı o görsel birçok şeyi ifade ediyor. Ben teknik açıdan bir şeyler demek istiyorum. Sadece konuşmakla olmakla olsa Çiçero, Sezar olurduk. Sadece haklı gözükmenizle yorum yaparsanız karşının da argümanları olur, orayı da düşünmelisiniz."
"Sürekli bunları dile getirmek, o verdiğimiz mücadelenin anlamını yitirir. Ben TFF'ye ligdeki 18 takım için sesleniyorum, VAR sistemi için konuşuyorum. Yayıncı kuruluş 20 kameradan aldığı görüntüleri ham şekilde olduğu gibi VAR odasına gönderiyor.
Orada bu görüntüler VAR hakemlerine gelmiyor, teknik ekibe geliyor. Bu ekip bakıp inceliyor, sonra ilgili görüntüyü monitöre, kameraya veriyor. Hakem şüpheleniyorsa bakıyor. Ben kasıt aramıyorum, iyi niyet, dürüstlük esastır, kötü niyetle zaten baş edemezsiniz."
Sörloth'un gol öncesi Marcao'ya yaptığı hareketle ilgili olarak Cengiz, "Pozisyonda biz de neden boş bıraktı diye baktık, hiçbirimiz anlamadık. VAR bunun görülebilmesi için var. Orada teknik ekibin, VAR ekibinin önüne sunması lazımdı o Trabzon kalesine doğru olan bakışı. Bunu göstermediler. 1 saat sonra fark ettik. Ben şöyle empati yapıyorum, yayıncı kuruluş kötü niyetli olsa o görüntüyü vermeyebilirdi derim. Onları eleştirmek gerekirse, 2 yıldır bu görüntüleri taşerona veriyorlar, eskiden kendi kameramanları ve kameraları vardı. Şimdi ihaleyle bir kuruluşa vermiş." ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER