Fenerbahçe 1 ayda büyüdü

1 ayda büyüdü

04.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de forma şansı bulamayan ve İtalya’nın Roma kulübüne kiralanan Salih Uçan, sarı-lacivertlilerde iki sezon boyunca yaşamadığı tecrübeye yeni ekibinde ulaştı.

1 ayda büyüdü

Roma ile ABD turuna çıkarak sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Salih Uçan sadece 1 ay içinde kariyerinin en verimli zamanını geçirdi. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu, başta Totti, De Rossi, Ashley Cole ve Seydou Keita gibi tecrübeli yıldızlar olmak üzere Rudi Garcia gibi gençlere önem veren bir teknik adamla da çalışıyor. ABD kampında çok önemli rakiplere karşı da boy gösteren Salih, Avrupa Ligi’nde yarı final oynadığı 2012-13 sezonundan bile daha ciddi tecrübeler edindi.

Salih Uçan, geçtiğimiz 1 hafta içerisinde ilk olarak Premier Lig 2.’si Liverpool’a 1-0 yenildikleri maçta son 30 dakikada şanş buldu. Daha sonra 3-2 kaybettikleri mücadelede Van Gaal’li Manchester United önüne çıkan genç yıldız, bu sefer ilk 11’de başlayıp 68 dakika sahada yer aldı. Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid karşısında 1-0 kazanırlarken 78’de oyuna giren Salih, son olarak İtalya’daki rakiplerinden Inter önünde 30 dakika süre aldı.

Öte yandan, Devler Ligi’nde ilk kez boy gösterecek Salih, Avrupa’nın en önemli 4 liginden biri olarak kabul edilen Serie A’da da süre alma şansına erişecek.