Skorer 10 futbolcu birden sakatlanınca...

10 futbolcu birden sakatlanınca...

09.01.2012 - 10:59 | Son Güncellenme:

M.United'da tam 10 futbolcu sakatlanınca jübile yapan Scholes ile yeniden sözleşme imzalandı.

10 futbolcu birden sakatlanınca...

M.United’da tam 10 futbolcu sakatlanınca, jübile yapan Scholes ile yeniden sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson da emektar futbolcusu için, “Paul’ün bu kararı almasından dolayı çok memnunum. Takıma geri dönmüş olması çok sevindirici” diye konuştu. FA Kupası’nda City’yi eleyen Kırmızı Şeytanlar, 4. tura adını yazdırdı.

İNGİLTERE’de Premier Lig’e ara verildiği hafta sonunda FA Kupası 3. tur maçları oynandı. Gözler de Manchester City-Manchester United karşılaşmasına çevrildi. Kırmızı Şeytanlar maçı 3-2 kazanıp 4. tura yükselirken, bu dev maçın önüne geçen bir olay yaşandı.
5 Ağustos 2011 tarihinde New York Cosmos ile oynanan bir jübile maçında Manchester United formasını son kez giyen Paul Scholes, adını kulübün efsaneler bölümüne bile yazdırmıştı. 1991’den bu yana kırmızı beyazlı formayı giyen, toplamda 676 maça çıkan Scholes, 5 Ağustos’ta emekliye ayrıldı.
Jübile maçında bile boş geçmeyip, ağları havalandıran Scholes’un adı, Manchester United’ın resmi internet sitesinde “Efsaneler” bölümüne bile yazıldı.

Haberin Devamı

Sakatlar Sir’ün elini kolunu bağladı

Ancak ne olduysa, Manchester United’ın kadrosundaki futbolcuların birer birer sakatlanmasıyla oldu. Kırmızı Şeytanların, Manchester City ile oynanacak olan FA Kupası 3. tur maçından önce kadrosunda tam 10 eksik vardı. Kuszczak, Fletcher, Vidic, Fabio, Anderson, Owen, Cleverley, Young, De Gea ve Evans gibi önemli oyuncularının formasından uzak kalacak olması Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson’ın elini kolunu bağladı.
Sir Ferguson, orta sahadaki önemli eksiği kapatmak için transfer yapmak yerine, 38 yaşındaki Scholes’a formasını geri vermeyi tercih etti. Emekliye ayrılan İngiliz futbolcu, ara transfer döneminde Manchester United ile 6 aylığına anlaşmaya vardı.

22 numaralı formayla sahaya çıktı

Maçın 59. dakikasında Nani’nin yerine oyuna dahil olan Scholes, 22 numaralı formasıyla 6 aylık bir aranın ardından sahalara geri döndü.
Ferguson, yıldız oyuncunun geri dönüşü ile ilgili olarak şunları söyledi: “Paul’ün bu kararı almasından çok memnunum. Büyük futbolcuların kariyerlerini noktalamaları, özellikle bu kararı erken aldıklarında üzücü oluyor. Kendisini formda tutmasını becerdi. Geri dönmüş olması çok sevindirici.” Tarihi maçta Manchester United’da galibiyeti getiren golleri Rooney (2) ve Welbeck kaydederken; M.City’nin sayıları Kolarov ve Aguero’dan geldi.

Haberin Devamı

Sakatlar listesi

· Darren Fletcher
· Nemanja Vidic
· Fabio
· Anderson
· Michael Owen
· Tom Cleverley
· Ashley Young
· David De Gea
· Jonny Evans
· Tomasz Kuszczak

Ailesiyle veda etmişti

SCHOLES’un veda maçında, Manchester United, New York Cosmos’u 6-0’lık skorla geçmişti. İngiliz yıldız, harika bir gol atma başarısını göstermişti.
New York Cosmos’un sportif direktörü olan Eric Cantona da, karşılaşmada kısa bir süre forma giydi. Maç sonunda Pele’nin de aralarında bulunduğu bir heyet, Scholes’a plaket verdi. Scholes da, taraftarı eşi ve çocuklarıyla selamladı.