Diğer 100. yıl coşkusu

100. yıl coşkusu

11.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmasının yıldönümü önemli etkinliklerle kutlanacak.

100. yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılında spor, gençlik ve sanat alanında yüzlerce proje hayata geçiyor. Asırlık anma nedeniyle ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ yurt genelinde coşkuyla kutlanacak.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Valiliği olmak üzere projelerin ana programları İstanbul, Ankara, Sivas, Erzurum, Amasya ve Samsun’da icra edilecek.
“Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl Etkinlikleri için yayına başlayan kurumsal sitede (http://yuzuncuyil.gov.tr) yer alan açıklamasında, 19 Mayıs’ın esareti kabul etmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımı olduğunu belirtti. Açıklamada şöyle denildi:
“Bu bayramı, 100. yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre daha coşkulu, daha geniş katılımlı, maziden uzanan köprüyü yeni nesillere anlatabilecek şekilde kutlamayı planlıyoruz. Ülkemizin büyük sınamalardan geçtiği bu dönemde, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine milletimizin tüm kesimlerinin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle milletimizin ve özellikle de gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyorum.”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise bir asrı geride bırakan mücadelenin bitmediğini, hatta son yıllara bakıldığında artarak devam ettiğine dikkat çekti. Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti: “Kitap okuma, hareket etme imkânları artık her yerdedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında gençler için gösterilen soyut hedefleri somuta çevirdik, çevirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin temellerini atan Mustafa Kemal Atatürk ve diğer herkesin aziz hatıralarını yad ediyor, rahmetle anıyorum” diye konuştu.
100. yıl coşkusu