Basketbol12 Dev Adam, İsviçre'yi devirdi! Grubu kayıpsız bitirdi

12 Dev Adam, İsviçre'yi devirdi! Grubu kayıpsız bitirdi

06.07.2026 - 20:53 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam, İsviçre'yi 95-72 mağlup etti ve FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur'unu namağlup tamamladı.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
12 Dev Adam, İsviçreyi devirdi Grubu kayıpsız bitirdi

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu'ndaki 6. ve son maçında A Milli Erkek Basketbol Takımımız, İsviçre'yi ağırladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye 12 Dev Adam, Şehmus Hazer, Cedi Osman, Malachi Flynn, Alperen Şengün ve Adem Bona beşiyle başladı.

Ay-yıldızlı ekipte sakatlığı bulunan Ercan Osmani'nin yanı sıra Emre Melih Tunca, Yiğit Onan, Tarık Biberovic ve Yiğit Arslan kadroda yer almadı.

Milliler ilk çeyreği 22-19 önde tamamladı. İkinci çeyreği de üstün götüren ay-yıldızlılar soyunma odasına 47-41 üstün girdi.

Üçüncü çeyrekte kalitesini sahaya yansıtan ve hızlı hücumlarla farkı açan 12 Dev Adam, 76-52 ile son çeyreğe önde girdi.

Haberin Devamı

Son çeyrekte de rahat bir oyun ortaya koyan Milli Takımımız, parkeden 95-72 galip ayrıldı.

Milliler böylece 6'da 6 yaparak C Grubu'nu kayıpsız tamamladı.12 Dev Adam, ikinci turda D Grubu'ndan gelen İtalya, Litvanya ve İzlanda ile iç saha ve deplasmanda iki kez karşılaşacak.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Takımların birinci turda aldıkları galibiyetler ve puanlar ikinci turda silinmeden hanelerine işlenecek. İkinci turda grupları ilk 3 sırada tamamlayan takımlar, Dünya Kupası vizesi alacak.

FIBA 2027 Dünya Kupası, 27 Ağustos – 12 Eylül 2027 tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN, "DALYA" DEDİ

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, ay-yıldızlı ekibin başında 100. maçına çıktı.

Ataman, İsviçre maçında önemli bir kilometre taşını geride bıraktı ve ikinci dönemini yaşadığı A Milli Takım'da "dalya" dedi.

MALACHİ FLYNN'İN İLK RESMİ MAÇI

A Milli Basketbol Takımı'nda Malachi Flynn, ilk kez resmi bir maçta forma giydi.

Ocak ayında Türk vatandaşlığına geçen 28 yaşındaki basketbolcu, ay-yıldızlı ekipte ilk resmi maçına çıktı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji'nde forma giyen ABD asıllı Türk oyuncu, şubat ayında Sırbistan ile oynanan müsabakalar için ilk kez aday kadroya davet edilmişti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler