Milli Takım "25 yıldır yapılmayanı yaptık"

"25 yıldır yapılmayanı yaptık"

16.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, tüm imkanları kulüplerin önlerine koyduklarını vurgulayarak herkese güven verdiklerini belirtti.

25 yıldır yapılmayanı yaptık

Yıldırım Demirören, göreve geldiklerinden bu yana birlik ve beraberliği sağladıklarını söyledi, “Kulüpler federasyonu yönetir. Biz bunun bilincindeyiz. Bizim tüm hedefimiz buydu. Herkesle fikir alışverişi sağladık. Yeni dönemde de herkesin sevgi, saygı duyacağı ve kucaklayacağı bir yönetimle yola çıkacağız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, TRT Spor’da yayınlanan Futbol Günlüğü programında göreve geldiklerinden bu yana 25 yıldır kimsenin yapamadığını yaptıklarını söyledi.

Ersin Düzen ve Hakan Ünsal’ın sorularını canlı yayında yanıtlayan Başkan Demirören, herkese güven verdiklerini belirterek, “Kimse ben ve yönetim kurulumdan kötü bahsetmedi. Her zaman bize güvendiler ve inandılar. Kulüplerimize yapabileceğimiz tüm imkanları önlerine koyduk. Kulüpler federasyonu yönetir. Biz bunun bilincindeyiz. Bizim tüm hedefimiz buydu. Birlik beraberlik sağladık. Herkesle fikir alışverişi sağladık. Elbette hata yapmışızdır ama hata görünce değişmesini de bildik” diye konuştu.

Büyük destek

Yeniden aday olduğunun altını çizen Yıldırım Demirören, “Herkesin saygı duyacağı, sevgi duyacağı, herkesin kucaklayacağı bir yönetimle yola çıkacağız. Şuana kadar Süper Lig’de yer alan 16 kulüp bize olan desteğini açıkladı. PTT 1. Lig 15, 2 ve 3. Lig’den 80’e yakın kulüp teveccüh gösterdi. Amatör Sporcular, Bedensel Engelliler, Özel Sporcular, Türk futbol ailesi güveni ile bizle hareket etmek istiyor. seçimde 297 delege oy kullanacak. Aday göstermek için ise 61 imzaya gerek var. Bizim için verilen imza sayısı yaklaşık 240... Bu büyük desteğe, güvene layık olmaya çalışacağız” ifadelerini de kullandı.

Haberin Devamı

Terim’e teklif

Fatih Terim’e yeni yönetiminde yer alması için teklif yaptığını da vurgulayan Demirören sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Terim’e, ‘gel yeni yönetimde ol’ dedim. Kendisi pek sıcak bakmadı. Fatih Terim sadece hoca değil. Eşofmanlı yönetici. Kendisi kravatsız yöneticimiz. Bunu doğrudan açıklasak eleştiri alabilirdik ama uzun süreli anlaşmamızı da bunun üzerine yaptık. Çok iyi dostuz ve bu işleri severek yapıyor. Hem Milli Takım antrenörü hem de yönetici olarak çalışıyor.”

Tesisleşmeye devam

Bir daha seçilmeleri halinde tesisleşmeye devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım Demirören, “Hakemlerimizin önünü açmaya çalıştık. Tesisleşmeye başladık. Seçimde kazanırsak tesisleşmeye devam edeceğiz. Bunda kararlıyız. Geçmişte kulüp başkanlığı yaptığım için bu tecrübenin bana katkısı büyük oldu. Bana nelerle geleceğini iyi bildiğim için onlara daha iyi yardımcı oldum. Güzel bir diyalogumuz var. Aile gibi devam ediyoruz. Yine de en büyük hedefimiz tesisleşme” yorumunu da yaptı.

Yazarlar