Galatasaray 30 milyon euro tasarruf

30 milyon euro tasarruf

04.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA, Galatasaray’dan 4 ay içerisinde 80 milyon euroluk harcamasını 30 milyon euro azaltmasını istedi. Ayrıca transferde, “Sattığın kadar alabilirsin” uyarısında bulundu. Cim-Bom bu koşulları kabul eden teknik adamla anlaşma sağlayacak

30 milyon euro tasarruf

Galatasaray’a UEFA’nın gönderdiği 21 sayfalık karar metninde en çarpıcı olan maddelerden birinin 4 ay içinde yapacağı tasarrufa değinilmesi oldu. UEFA’nın koşullarına göre Cim-Bom bu süreçte yaklaşık 30 milyon euroluk bir tasarruf yapmak zorunda kalacak.

Haberin Devamı

80 milyon euronun üzerinde bir bütçeye sahip olan sarı-kırmızılıların bu uyarı ile takımın bütçesini 50-55 milyon euro civarına çekmesi gerekiyor. Son dönemdeki ücretler ve maaşlarla ilgili çalışmaların UEFA tarafından takdir edildiği ama yeterli bulunmadığı belirtildi.

Taraftara çağrı var

Ayrıca futbol transferinde de “Sattığın kadarını alabilirsin” uyarısının yapıldığının altı çizildi.

Mustafa Denizli’nin ayrılmasının ardından teknik adam arayışına giren sarı-kırmızılıların bu koşulları kabul eden bir teknik adamla anlaşma sağlayacağı dile getirildi.

Bir sene Avrupa kupalarına gidememenin faturasının olacağını dile getiren yöneticiler taraftara seslenerek, “Sponsorluk, kombine, UEFA’dan gelecek para gibi kalemler dikkate alındığında önümüze azımsanmayacak bir fatura çıkacak. Bu yüzden taraftarımız her zamankinden çok kulübüne destek olmalı ve kara gün dostu olduğunu göstermelidir” dedi.