Skorer 4 Büyüklerin yöneticilerinden fikstür değerlendirmesi...

4 Büyüklerin yöneticilerinden fikstür değerlendirmesi...

21.07.2010 - 17:55 | Son Güncellenme:

.

4 Büyüklerin yöneticilerinden fikstür değerlendirmesi...

Süper Lig’de fikstür çekiminin ardından kulüp temsilcileri, yeni sezonla ilgili dileklerini aktardı.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Süper Lig fikstür çekiminin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay, geçmiş yıllardan daha farklı bir sezon beklentisi içinde olduğunu kaydetti.

"Geçen yıllarda yaşadığımız olayların tekrarlanmaması anlamında bir dileğimiz bu" ifadesini kullanan Olcay, "Maçlarımıza seyircimizle başlamayı arzu ederdik, ancak yaşanan olaylar nedeniyle bu mümkün olmayacak. Bunun üzüntüsünü yaşayacağız. Pek de hoş olmayan bir tablo. Ancak ben fikstürde 1 numarayı çektim. Fenerbahçe de bu sene 1 numara olacak" dedi.

Sezonun 5. haftasında Beşiktaş, 9. haftasında ise Galatasaray’la kendi evlerinde derbi maça çıkacaklarını hatırlatan Olcay, "İlk yarıda derbi maçlarını kendi sahamızda oynayacak olmamız avantaj olabilir, ama bunu teknik heyetimiz daha iyi değerlendirir. Diğer takımların da bu sene çok ciddi transferler yaptığını hep beraber izledik. Sanırım daha çekişmeli bir lig olacak. Ancak biz de güzel transferler yapıyor ve iyi hazırlanıyoruz. En önemlisi de Aykut hocamızla başlıyoruz. Bu sene, diğer yıllardan çok daha farklı bir görünüm arz edecektir" diye konuştu.

TOPRAK: "AVRUPA’DA BAŞARI HEDEFİ KOYDUK"

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, bu sezon sadece Süper Lig’de değil, UEFA Avrupa Ligi’nde de başarı hedefleri olduğunu bildirdi.

Toprak, Beşiktaş olarak taraftarlarına bu sezon Süper Lig’de şampiyonluk yaşatmak istediklerini dile getirirken, "Umut ediyorum buna ulaşırız. Bizim için bu sene Süper Lig kadar, Avrupa kupası da büyük önem arz ediyor. Avrupa’da hedef koyduk kendimize. Bu kadar güçlü transferleri yapıp, Avrupa’da Türkiye’nin ve Beşiktaş’ın sesini duyurmak istiyoruz. Hedeflerimize de adım adım ulaşacağız" şeklinde konuştu.

İlk yarıda derbi maçları rakip sahada oynayacak olmaları konusunda, "Derbileri deplasmanda oynamak çoğu takıma avantaj gibi gelir. Umut ediyorum bu bize avantaj olarak döner. İlk derbimiz Fenerbahçe ile olacak. Biz Şükrü Saracoğlu Stadı’na alışkın bir ekibiz. Tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz" dedi.

Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasında geçmişte yaşanan sorunların hatırlatılarak, Bursaspor taraftarının BJK İnönü Stadı’na bu yıl gelip gelemeyeceklerinin sorulması üzerine Toprak, "Beşiktaş-Bursapor gerginliğini iyi niyetle çözdük. Onların bir cezalı maçları vardı hatırlarsınız ve sahamızı kullanabilecekleri yönünde bir dostluk mesajı yollamıştık. Artık geçmişi geçmişte bırakmak lazım. Yeni bir sayfa açmak lazım. Bizim Bursaspor’la husumetimiz yok.

Bizim maçımızda da şampiyon oldular. Kapımız tüm takımlara ve taraftarlarına açık" yanıtını verdi.

ERGÜN: "ALİ SAMİ YEN’DE BAŞLAYIP, TÜRK TELEKOM ARENA’DA BİTİRECEĞİZ"

Haberin Devamı

Galatasaray Futbol Takımı Menajeri Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın devre arasında yeni stadına geçecek olmasını gündeme getirerek, "Sezon Ali Sami Yen Stadı’nda başlayıp, Türk Telekom Arena’da bitecek" dedi.

Geride kalan sezonun bir örnek teşkil ettiğini anlatarak, "Tüm maçlar yine çok zor geçecektir ve deplasmanda kimsenin kolay maç kazanamayacağı bir sezon olacaktır" görüşünü savunan Ergün, "Fikstüre bakınca güçlü rakiplerimiz Trabzonspor ve Fenerbahçe’yle deplasmanda oynayacağız ilk maçları. Ali Sami Yen Stadı’ndaki son derbimize ise Beşiktaş karşısında çıkacağız. Yine Türk Telekom Arena’daki ilk derbi karşılaşmamız ise Fenerbahçe’yle olacak" ifadelerini kullandı.

Tüm takımların kadrolarına yaptığı yatırımlara da değinen Ergün, kalitenin yükseleceğine inandıklarını dile getirerek, "Eğer biz kendi kalitemizi gösterebilirsek, bu durum işimize yarayacaktır" şeklinde konuştu.

KAZANCIOĞLU: "TAKIMIMIZ, ŞAMPİYONLUK İÇİN ÇALIŞACAK"

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, takımı adına fikstür çekiminde yer alan isim olurken, yeni sezonun da sürprizlere sahne olabileceğini belirtti.

"Geçen sezondaki gibi, kimin ne zaman ne yapacağı belli olmayacaktır" ifadesini kullanan Kazancıoğlu, "Hesapta olmayan bir Bursaspor şampiyonluğu var.

Bu durum tüm takımlara örnek oldu. Şimdi herkes daha üst sıralara çıkmaya çalışacak. Bu durum bizim için de geçerli. Henüz ikinci haftada Fenerbahçe ile oynayacağız ve bu bizim önemli bir karşılaşma olacak. Takımımız tüm gücünü göstererek en iyi dereceyi elde etmek, şampiyonluğu kazanmak için çalışacak" diye konuştu.

Metin Kazancıoğlu, transfer çalışmalarına da değinerek, "Yönetimiz elinden gelen gayreti gösteriyor. Çeşitli görüşmeler yapılıyor. Takım için en yararlı hangi futbolcu olacaksa, o isim alınacaktır mutlaka" dedi.

KOÇ: "SORUMLULUKLARIMIZ ARTTI"

Haberin Devamı

Süper Lig’in son şampiyonu olarak fikstür çekimine gelen Bursaspor’da yönetim kurulu üyesi İrfan Koç, sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

İrfan Koç, iyi bir fikstür çektiklerine inandıklarını vurgulayarak, "Bu sene sorumluluklarımız daha da arttı. Şampiyonlar Ligi, TFF Süper Kupa, Süper Lig ve Türkiye Kupası maçları oynayacağız. Biz bir hedef koyduk ve taraftarlarımız da yeni başarılar bekliyor. Gelinen noktadan gerilemeden, üzerine bir şeyler koyarak devam etmeliyiz" diye konuştu.

Son şampiyon olarak kendilerine olan bakışın değiştiğine vurgu yapan Koç, "Bu durumun bilincindeyiz. Mevcut kadromuzu koruduk ve takviyeler yaptık.

Takviyelerimiz sürecek. Önümüzde bizi zor bir sürecin beklediğinin farkındayız" dedi.

Yazarlar