ING Basketbol Süper Ligi 4 yıldızlı rotasyon

4 yıldızlı rotasyon

14.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko, Fransız Leo Westermann transferini de resmen açıkladı. Sarı-lacivertli ekip, Sloukas, Dixon, DeColo’dan sonra guard rotasyonuna 4. yıldızı da katmayı başardı, coach Obradovic’in oyun sistemi için çok kritik bir hamle yaptı

4 yıldızlı rotasyon

ÜMİT AVCI 

Haberin Devamı

5 sezon üst üste Final Four oynama başarısı gösteren Fenerbahçe Beko, istikrarını devam ettirmek için transferde önemli hamleler yapmaya devam etti. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa’nın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen DeColo’nun ardından bir diğer Fransız Leo Westermann ile de anlaştı. Son olarak Zalgiris Kaunas’ta forma giyen yıldız guard, 2 yıllık kontratı imzaladı. 

Sloukas ile Dixon’ın bulunduğu takıma DeColo ve Westermann gibi iki uzun guard takviyesi yapan sarı-lacivertli ekip, Obradovic’in sürekli adam değiştirmeye dayalı savunması için de önemli bir hamle yaptı. Westerman (2.00), De Colo (1.96) ve 3, 4 ve 5 numaralı pozisyonlardan oluşacak beşin, rakip kim olursa olsun bu savunmayı rahatlıkla yapabileceği ortada. Ancak bu dört guardın da baskı ve adam savunması konusunda zaaflarının bulunması, gözleri hücumda yapabileceklerine çeviriyor.

Haberin Devamı

Onun için de önemli 
Bu transfer Fransız oyuncu için de çok kritik. Çünkü Westermann önemli sezonlar yaşadı ama kendisi için belki de en büyük gösterge olan CSKA macerasını kötü noktalamıştı. Üst düzey bir takımda neler yapabileceğini göstermesi için bu yıl onun için çok önemli. Muhtemelen Obradovic de onu daha çok Euroleague rotasyonunda kullanarak, fazla yıpratmadan sezonu tamamlamasını amaçlayacak. Böylelikle art arda diz sakatlıkları yaşayan ve neredeyse hiçbir sezonu tam oynayamayan Westermann’ın transferindeki en büyük soru işareti ortadan kalkacak.

Hücumda büyük güç
Hücumda da geçtiğimiz yıl, yaratıcı oyuncu sıkıntısı çeken, bu alanda sadece Sloukas’ın eline bakan Fenerbahçe Beko, uzun rotasyonunda oyun kurucu gibi oynayabilen Melli’yi de NBA’e gönderdikten sonra bu alandaki açığı kapatmak için yapılabilecek en iyi hamleleri yaptı. Hem De Colo, hem de Westermann, kendilerine alan yaratabilen, potaya gidebilen, yüzdeli şut kullanan ve saha görüşleri üst düzey isimler. Yani Fenerbahçe hücumda çok daha etkin bir takım görüntüsüne bürünebilir ve her sezon biraz daha artan pas trafiğini farklı bir boyuta getirebilir.