Milli TakımA Milli Takım'da Orkun Kökçü: Gençlere örnek olmak istedik

A Milli Takım'da Orkun Kökçü: Gençlere örnek olmak istedik

01.04.2026 - 01:03 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin Kosova'yı yenerek Dünya Kupası vizesi aldığı maçın ardından konuşan Orkun Kökçü, gençlere örnek olmak istediklerini belirtti.

A Milli Takımda Orkun Kökçü: Gençlere örnek olmak istedik

2026 Dünya Kupası elemeleri play-off turu final maçında Türkiye, Kosova'yı 1-0 mağlup ederek 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda yer almayı garantiledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Maçın ardından konuşan Orkun Kökçü, gençlere örnek olmak istediklerini söyledi.

Orkun Kökçü'nün açıklamaları şu şekilde:

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Çok mutluyuz. Bu büyük bir hedefimizdi. Son Dünya Kupası'na katıldığımızda ben henüz 1 yaşımdaydım. Hep hikayeleri duyuyorduk. Eski videoları izliyorduk. Takım olarak hedefimiz, yaşayamadığımız Dünya Kupaları'nı şu anki genç nesle yaşatmak, örnek olmak istedik. Onların gururları olmak istedik. Başardık.

Herkes çok iyi mücadele etti. Herkes elinden geleni yaptı. Herkes bunu dedi galiba ama biz bir aileyiz. Herkes zamanı geldiğinde elinden geleni yapıyor; maçlarda olsun, oynamadığında olsun. Biz bir aileyiz. Çok mutluyuz. Biraz rahatladık. Önümüzde Dünya Kupası var, ona hazırlanacağız.

Genç nesle, çocuklara bir örnek olmak, hayallerin arkasında koşmaya örnek olmak istedik. Bunu başardık. Çok mutluyuz. Dünya Kupası'na odaklanacağız. Çok iyi iş çıkarmak istiyoruz, Avrupa Şampiyonası'ndaki gibi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler