Fenerbahçe Abdullah Kiğılı isyan etti

Abdullah Kiğılı isyan etti

04.03.2013 - 17:18 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, ”Hem dışarıdan hem içeriden yumruk yiyoruz” dedi.

Abdullah Kiğılı isyan etti

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, son dönemde taraftar olayları nedeniyle UEFA’nın verdiği cezalar ve Spor Toto Süper Lig’de de hakem hatalarına adeta isyan ederek, ”Hem dışarıdan hem içeriden yumruk yiyoruz” dedi.

Kiğılı, Fenerium ile SunExpress Havayolu Şirketi arasında yapılan işbirliği anlaşmasının imza töreninden önce, Beşiktaş ile yaptıkları derbi maç ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Avrupa kupaları mücadelesinde yaşadıkları zor durumların ardından Türkiye’de de sıkıntılarla karşı karşıya bırakıldıklarını ifade eden Kiğılı şunları söyledi: ”Dışarıya bakıyorsunuz UEFA ceza veriyor, seyircisiz maç oynuyorsunuz. Dışarıda bir paraşütle işaret fişeği açılıyor. Ondan sonra geliyorsun bir daha ceza. Hem dışarıdan hem içeriden, bu camia bu kadar yumruğu yiyemez. Ortada bir durum var. Hem dışarıdan hem içeriden yumruk yiyorsunuz. Bizim de mesul olduğumuz koca bir Fenerbahçe camiası, taraftarı, kadrosu, binlerce seveni var. Bunlara bir hesap vermek mecburiyetindesiniz. Ortada enteresan bir durum var. İşin içinden nasıl çıkılacağını bilmiyorsunuz. Benim bir polis gücüm yok ki. Dışarıdan atılan işaret fişeğiyle ceza alıyorsak burada yapacağım bir şey yok ki, zaten seyircisiz maç oynuyorsunuz.” -”MHK başkanı acemice beyanat verdi”

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in, Beşiktaş derbisi öncesi ”Hakemlerden en çok Beşiktaş’ın canı yandı” diyerek acemice bir beyanat verdiğini savunan Kiğılı, derbi maçın hakemi Mete Kalkavan ile ilgili olarak da şunları söyledi: ”Kendisinden hiç şüphe etmediğimiz MHK başkanı var. Yıllarca tanıdığımız sportmenliğine güvendiğimiz, son derece ahlaklı bir insan. Yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş bir insan Sayın Zekeriya Alp. Hafta başında o kadar acemice bir beyanat veriyor ki, ’Hakemlerden en çok Beşiktaş’ın canı yandı’ diyor. MHK Başkanı Beşiktaşlı, yardımcısı Yüksel Okçuoğlu Beşiktaşlı, hadi bunları da nazarı itibarı almıyoruz, ortada 7 FIFA hakemin var, 7 FIFA hakemini derbiye vermiyorsun, 34 yaşındaki gencecik bir Mete Kalkavan’ı derbi maçına tayin ediyorsunuz. 30 bin kişi var, Beşiktaş’ın sahasında oynanıyor, o hakem nasıl bir haleti ruhiye ile çıkıyor, nasıl idare ediyor, gerisini artık takdirlerinize sunuyoruz.”

Haberin Devamı

Zekeriya Alp’in hakem Kalkavan’ın yönetimini beğendiğinin ifade edilmesi üzerine de Kiğılı, Alp’in Kalkavan’ın bir maçta 7.9 puan aldığı için şubat ayında 2 hafta dinlendirildiğini açıkladığını hatırlatarak şöyle devam etti: ”MHK Başkanı zaten memnun olduğunu söyleyecek. Aynı MHK Başkanı diyor ki: ’Şubat ayında Kalkavan 7.9 puan aldığından dolayı 2 hafta dinlendirildi’. Şubat ayında 2 hafta dinlendirilen bir hakem, iki hafta sonra derbiye verilirse bunların hepsi sıkıntı. Geriye dönüp bakıyorsunuz, hiç yoktan yere Caner Erkin, Fırat Aydınus gibi FIFA hakeminden haksız yere ceza alıyor. O gün maç fevkalade bir ortamda oynanıyor. Boşu boşuna 10 kişi kalıyor ve Eskişehir’de puan kaybediyorsunuz. Meireles olayında aynı şekilde orada da puan yitiriyorsunuz. Beşiktaş maçında da aynı durum.” Bundan sonra nasıl bir yol izleyecekleri sorulan Abdullah Kiğılı, ”Kamuoyuna gereken açıklamayı yapıyoruz, bundan sonraki takdir futbol federasyonunun, kurullarının, MHK’nın. Durumu kendilerine bırakıyoruz. Vicdanen rahatlarsa mesele yok” diye konuştu.

Beşiktaş karşısında ilk 40 dakika Fenerbahçe’nin hakimiyeti olduğunu ifade eden Kiğılı, derbiyle ilgili olarak da, ”Maalesef bir golümüz haksız yere ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Böylesine derbi maçlarında bir gol çok önemli. Haklı olarak attığınız gol ofsayt gerekçesiyle sayılmıyorsa zaten birinci derecede ilk yumruğu yemiş oluyorsunuz. Arkadan Beşiktaş’ın attığı gole bakıyorsunuz faulle alakası yok. Tamamen toptan sakınmak üzere yapılmış bir harekette faul veriliyor ve atışında da golü yiyorsunuz” şeklinde konuştu.

”Neden Fenerbahçe ile bu kadar uğraşılıyor?”

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin geçen hafta maç takvimiyle ilgili, bu hafta da hakemlerle ilgili sıkıntısının olduğu ifade edilerek yöneltilen ”Art niyet mi var?” sorusunu sarı-lacivertli yönetici şöyle yanıtladı: ”Bir şeyler oluyor da, ne olacağını anlamıyoruz. Neden dönüyor dolaşılıyor bu Fenerbahçe ile bu kadar uğraşılıyor? Zaten geçen yıl başkan ve yöneticiler içeride kalmışlar. Büyük bir uğraşı içinde mücadele verdik, hem UEFA’ya hem içeriye karşı. Başkan çıktı mücadele tekrar devam ediyor. Ortada bir şey var, kasıt var, bir şeyler dönüyor, ne olduğunu ben de anlayamıyorum. Anlamakta da zorluk çekiyoruz.” Kulübe zarar veren taraftar gruplarıyla ilgili bir yaptırımın olup olmayacağı konusunda Kiğılı, ”Hukuki mücadelesi neyi gerektiriyorsa sonuna kadar mücadelenin içindeyiz. Hukuk kurulumuz gerekli çalışmaları yapıyor. Devletin gerekli organlarıyla konuşmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BATE Borisov maçında sahaya işaret fişeklerini atanlarla ilgili yetkililere bilgi verdiklerinin ifade edilmesi üzerine Fenerbahçeli yönetici, ”Bundan sonrası artık emniyetin işi. Fazla yapacağımız bir şey yok. Kanun belli. Bu işin içinde olanlar herhalde emniyet güçlerine yeterli ifadeyi vereceklerdir” şeklinde konuştu.

Kocaman’ın istifa gibi bir tasarrufu olup olmadığı sorusu üzerine de Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili, ”Aykut hoca görevine devam ediyor. Lütfen bu tür haberleri ne sorun ne de biz yanıtlayalım. Hocamız görevinin başında, teknik kadro olarak bütün ekip görevinin başında” şeklinde konuştu.

Kiğılı dün BJK İnönü Stadı’nda, Beşiktaşlı yöneticiler ile aralarında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı kullanma düşünceleriyle ilgili bir konunun gündeme gelmediğini ifade etti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın, teknik direktör Fatih Terim’e verilen ceza öncesi Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yemekte bir araya geldiğinin hatırlatılıp, ”Sizin Meireles’in cezası için randevulu görüşmeniz baskın olarak nitelendirilmişti?” ifadeleriyle yöneltilen soruya Kiğılı, ”Çok medeni bir şekilde gidip konuşmuştuk. Ertesi gün de Tahkim Kurulu’nda sözlü olarak savunmalar yapılmıştı. Yemekle ilgili artık durumu takdirlerinize bırakıyoruz. Bu tür şeylerin içinde olmak istemiyoruz, artık yeteri kadar yorulduk” şeklinde cevap verdi.

”7 puan, büyük fark değil”

Haberin Devamı

Lider Galatasaray ile aralarında oluşan 7 puanlık fark ve şampiyonluk şanslarını ise Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili şöyle değerlendirdi: ”Kalan 10 haftada 30 puan var ve 30 puanda 7 puan büyük fark değil. Mücadelemize sonuna kadar hem Türkiye hem Avrupa hem de Türkiye Kupası’nda devam ediyoruz. Takım gayet iyi oynadı, mücadelesinden memnunuz. Şanssız bir son dakika golü yedik. Herkesin başına gelebilir. Dün kazanabileceğimiz bir maçı maalesef mağlup bitirdik.”

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den istifa çağrısı

Fenerbahçe Kulübü, MHK Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet etti. Yapılan istifa davetinin özeti şu şekilde:

"Oynadığımız müsabakada hakem kararlarının müsabakaya etki etmesinin ötesinde müsabaka sonucunu ve hatta belki de ligin sonucunu doğrudan etkilediği gerçeği, tartışmasızdır. Bu sezon, kulüp olarak maruz kaldığımız fahiş hakem hatalarına karşı sadece MHK ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu muhatap alacağımıza dair beyan ve açıklamalarımız, spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenlerle; Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na azalarak da olsa sürmekte olan güvenimizin devamı ile birlikte MHK Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet ediyoruz."