Fenerbahçe Abdullah Kiğılı: "Kupanın sapını tuttuk"

Abdullah Kiğılı: "Kupanın sapını tuttuk"

26.04.2013 - 15:56 | Son Güncellenme:

Benfica'yı tek golle geçen Fenerbahçe'de başkanvekili Abdullah Kiğılı, kupanın bir sapını tuttuklarını, finale giderek diğer sapını da tutup havaya kaldırmak istediklerini belirtti.

Abdullah Kiğılı: Kupanın sapını tuttuk

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı TRT Spor’da yayınlanan Futbol Keyfi programında Benfica maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yönetim olarak Uefa Avrupa Ligi’ni hedef olarak belirlediklerini söyleyen Abdullah Kiğılı, "3 ay evvel bizzat benim ağzımdan bizim hedefimizin 15 Mayıs Amsterdam olduğunu defalarca söyledik. Yönetim bir hedef koymuştu yavaş yavaş artık kupanın bir sapını tutmaya başladık. İnşallah diğer sapını 15 Mayıs'ta oynayacağımız finalde tam tutacağız’’ dedi.

"3 günde bir oynamak kolay değil"

Haberin Devamı

Çok zorlu bir maç takvimine rağmen başarılı olduklarını dile getiren Kiğılı, "Kolay değil her 3 günde 1 maç yapıyoruz. Yalnız Nisan ayında oynadığımız maç sayısı 9. Türkiye Kupası, lig ve Avrupa kupası var. Allah'tan ki devre arası yapmış olduğumuz 3 takviye ile iyi gidiyoruz ki hala Emre'den de sakatlığından dolayı tam manasında istifade edemiyoruz. Kolay bir iş değil. Futbolcular hakikaten yorgunlar ama hepsi son derece azimli, inançlı. Yönetim deseniz teknik kadro deseniz taraftar deseniz her şey doğru bir şekilde yürüyor. İnşallah Allah nasip etmişse bu kupayı almaya gayretliyiz" ifadelerini kullandı.

"Herkes acaba Benfica bu muydu demeye başladı"

Benfica karşısında daha farklı bir galibiyeti kaçırdıklarını ifade eden Abdullah Kiğılı "Yazık oldu.Bu maç 3'lük 4'lük bir maçtı. Bir gol daha atsaydık daha kesin konuşurduk. Ama yine de hiç fark etmez. 1-0 da olsa önemli olan galibiyet. Hem de 38 maçtır hiç yenilmeyen hem kendi liginde hem Avrupa Ligi'nde hiç yenilmeyen bir Benfica. Yani dün Benfica'nın tozunu attı sağolsun kadromuz. Herkes acaba Benfica bu muydu demeye başladı" dedi.

"Chelsea garantiledi"

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin galibiyeti fazlasıyla hak ettiğini belirten Kiğılı "Maçı seyrederken herkes aynı şeyi söylüyordu. Bizim futbol takımımız resmen oynatmadı Benfica'yı. Büyük bir ihtimalle finale Chelsea gelecek. Gidip de kendi evinde Basel'i 2-1 gibi iyi bir sonuçla yendikten sonra %100 finale kaldı bence. Chelsea finali garantiledi diyebiliriz’’ şeklinde konuştu.