Fenerbahçe Acı tablo!

Acı tablo!

21.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu sezon iç sahada 12 golle statsız Ankaragücü ile beraber en fazla gol yiyen takım olan Fenerbahçe, Kadıköy gücünü kaybetti. Sarı-lacivertliler ayrıca, ligde öne geçtiği maçlarda 7 puan kaybetti ve bunların hepsi evinde oldu

Acı tablo

Sarı-lacivertli takım ligde tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşarken, ortaya çıkan veriler de gelecek adına rahatsız etti. Sezon başından beri Phillip Cocu ve Erwin Koeman ile çalışan sarı-lacivertliler, Ersun Yanal’la da ilk maçına çıktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ligdeki 16 haftalık performansında oldukça sıkıntılı durumlar yaşandı. OPTA’nın hazırladığı verilere göre sarı-lacivertli takımın yaşadığı problemler şu şekilde:

-Bu sezon ligin ilk 16 haftasında 33 puan kaybeden Fenerbahçe, lig tarihinin en kötü ilk yarı performanslarından birini elde etti. Sarı-lacivertliler geçen sezon 34 haftada 30 puan kaybederken, bu sezon sadece 16 maçta bu 33 puanı yitirdi.

- Bu sezon Fenerbahçe’nin en fazla pozisyon bulduğu maçlarda galibiyet alamaması ise dikkat çekti. Bu sezon ligde en fazla pozisyona girdiği 4 maç olan sarı-lacivertliler; BB Erzurumspor maçında 5, Kayserispor, Ç.Rizespor ve Sivasspor mücadelelerinde de 4 pozisyon buldu. Sarı-lacivertli ekip, bu üretkenliğine karşın Ç.Rizespor (0-3) ve Kayserispor (2-3) karşılaşmalarında yenildi, BB Erzurum (2-2) ve Sivasspor (0-0) maçlarında da berabere kaldı.

Haberin Devamı

-Bu sezon iç sahada 12 golle statsız Ankaragücü ile beraber en fazla gol yiyen takım olan Fenerbahçe, Kadıköy gücünü kaybetti. Ayrıca Fenerbahçe, ligde öne geçtiği maçlarda 7 puan kaybetti ve bunların hepsi evinde oldu.

-Bu sezon ligde 7 kez mağlup olan Fenerbahçe, 2012-13’ten bu yana en fazla yenilgi aldığı sezonu yaşıyor. Fenerbahçe o sezon 34 maçta 9 yenilgi almıştı.