Voleybol "Açıklarımızı kapatıyoruz"

"Açıklarımızı kapatıyoruz"

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vakıfbank'ın ABD'li yıldızı Kimberly Hill, takımdaki arkadaşlık ortamının başarının sırrı olduğunu söyledi.

Açıklarımızı kapatıyoruz

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Sarı-siyahlıların smaçörü Kimberly Hill, çok tecrübeli bir takım olduklarının altını çizdi, “Geldiğimden beri burada çok iyi bir aile ortamı var. Herkes birbirinin açığını kapattığı için, bize güçlü bir takım yerine aile kulübü denebilir” dedi.

Özellikle ABD Milli Takımı ile büyük başarılar elde eden Vakıfbank’ın yıldızı Kimberly Hill, hem takımın durumunu değerlendirdi, hem de İstanbul’daki günlerinin nasıl geçtiğini MİLLİYET’e anlattı.

Bu sezon da en büyük rakibiniz Eczacıbaşı. Voleybolseverleri nasıl bir rekabet bekliyor?
Eczacıbaşı çok güçlü bir rakip bunu kabul etmek gerekir. Ancak biz de çok kaliteli bir takımız. Bu klasik bir laf olacak. Ancak sezon çok uzun bir maraton. Sonuna kadar ayakta kalan her zamanki gibi kupayı kaldıracak.

Haberin Devamı

‘Üzerimde baskı yok’

Vakıfbank’ta kime sorsak başarının sırrının arkadaşlık olduğunu söylüyor. Sen buna katılıyor musun?
Ben de takım arkadaşlarımla aynı fikirdeyim. Geldiğimden beri burada çok iyi bir aile ortamı olduğunu gördüm. Herkes maç içinde birbirinin açığını kapatmak için çalışıyor. Bu da bizi başarıya götürüyor.

Yıldız isimlerden hep iyi performans beklenir. Bu senin üstünde bir baskı yaratıyor mu?
Aslında baskı yaratmadığını söyleyebilirim. Çünkü şanslıyım ki takımda çok fazla iyi isimler var. Herkes birbirinin açığını kapattığı için, bize güçlü bir takım yerine aile kulübü denebilir. Bu yüzden kendimi her zaman rahat hissediyorum.

Vakıfbank, Eczacıbaşı Vitra ve Fenerbahçe güçlü takımlar. Ligin diğer kulüpleri ile aranızda uçurum olduğunu düşünüyor musun?
Diğer rakiplerimizde yaratıyor mu bilmiyorum. Ama bizde yaratmıyor. Çünkü biz gerçekten yetenekli ve tecrübeli bir kulübüz. Bizden daha alt seviyede olduğunu düşündüğümüz takımlar için de aynı ciddiyet ile çalışıyoruz. Rotasyon da bizim takımda çok iyi işliyor.

‘Stilleri farklı’

Fenerbahçe ve Eczacıbaşı’da sizin konumunuzda oynayan oyunculara karşı ne düşünüyorsun?
Aslında idol oyuncum yok. Ama Jordan Larson ile aynı milli formayı terletiyoruz. Bana göre o dünyanın en iyilerinden biri olabilir. Her alanda gerçekten en iyisini yapıyor.

Haberin Devamı

Guidetti’yi bizim için değerlendirebilir misin?
Guidetti gerçekten iyi bir coach. Ondan her zaman en fazlasını öğrenmeye çalışıyorum. Hiçbir zaman gösterdiğiniz performansla yetinmiyor ve oyuncularından hep daha fazlasını istiyor. Bu özelliği de bizlerin gelişmesini sağlıyor. Bizi çok iyi tanıyor ve neler yapabileceğimizi bizden daha iyi biliyor. Milli takımdaki coachum da gerçekten iyi. Şanslıyım ki ikisi de farklı stillere sahip.

Dünya Kulüpler Şampiyonası Filipinler’de yapıldı. Oradaki günlerini anlatabilir misin?
Evet maç öncelerinde zorluk yaşadığımızı söyleyebilirim. Özellikle nem çok fazlaydı. Ama tabii ki maça çıktığınızda her şeyi unutuyor ve rakibinize konsantre oluyorsunuz.

Türkiye’de voleybola bakış açısını nasıl görüyorsun? Maçlardaki taraftar sayısı sence yeterli mi? Yoksa daha fazla ilgi gösterilmeli mi?
Genel anlamda da Türkiye’de voleybol takip edilen ve sevilen bir spor. Elbette daha fazla ilgi olabilir ama şu andaki seviye bile sahadaki oyunu daha keyifli hale getiriyor.

Haberin Devamı

‘İstanbul’u keşfediyorum’

Çok yoğun bir temponuz var. Geride kalan zamanda neler yapıyorsun?
Sezonun başında düşündüğümüz kadar yoğun bir trafik olmadı bizim için. Bu yüzden buraya gelen her yabancı gibi İstanbul’u keşfetmeye çalışıyorum. Çok fazla yemek yediğimiz zamanlar oluyor. Sinemaya gidiyoruz. Türk insanı uzun boylu sarışın bir kız görmeye pek alışık değiller. Bu nedenle sokağa çıktığımda gözlerin üzerimde olduğunu anlayabiliyorum. Bu da gayet doğal ve artık alıştığımı söyleyebilirim.

‘Baklavayı çok seviyorum’

Türk yemekleri ile aran nasıl?
Neredeyse yediğim her şeyi çok beğeniyorum. Özellikle de baklavayı her şeyden daha çok seviyorum. Tek başıma yediğimde kendimi kontrol edebiliyorum. Ama takım arkadaşlarımla çıktığımda çok fazla yiyorum.

Hill en’ler listesinde

Vakıkbank ligde ilk devrenin tamamlanmasının ardından takımın en iyilerini açıkladı. Kimberly Hill, en çok servis sayısı kaydeden ve bir maçta en çok servis sayısı alan oyuncu olmayı başardı. ABD’li ayrıca Sloetjes ve Rasic’ten sonra en çok sayı (218) üreten isim unvanını aldı.

Haberin Devamı

İstanbul’un çok güzel bir yer olduğunu belirten Kimberly Hill, “Vakıfbank’a geldiğimden beri maçtan ve antrenmandan kalan boş zamanlarımda şehri gezmek istiyorum. Çünkü İstanbul gerçekten çok güzel” diye konuştu.

Açıklarımızı kapatıyoruz

Yazarlar