Skorer ACIYLA GELEN ZAFER!

ACIYLA GELEN ZAFER!

02.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

2009’da göremediği babasını kaybeden ve acısını kalbine gömüp, kendisini tenise veren ABD’li 19 yaşındaki Stephens, Roland Garros’ta son 16’ya kalarak büyük sürpriz yaptı

ACIYLA GELEN ZAFER

Roland Garros Tenis Turnuvası’nın altıncı gününde Sloane Stephens sürprizi yaşandı. 79 numaralı seribaşı ABD’li tenisçi, Venüs ve Serena Williams gibi ülkesinin önemli isimlerinin elendiği turnuvada, bu turu da geçmeyi başardı.

Haberin Devamı


Fransız Mathilde Johansson ile merkez kortta karşılaşan 19 yaşındaki raket, ilk seti 6-3 2. seti ise 6-2 alarak maçtan 2-0 galip ayrıldı. 4 kez grand slamlere katılan Stephens, kariyerinde ilk kez son 16’ya kaldı.


Stephens yüzücü bir anne ve Amerikan futbolcusu bir babanın kızı olarak Florida’da dünyaya geldi. 13 yaşına kadar babasını göremeyen Stephens, seneler sonra kendisiyle ilk kez telefonla iletişim kurdu. Ancak 2009’da John Steppens trafik kazasında öldü ve Sloane hiç göremediği babasını kaybetti. Bu olay 2009 Amerika Açık Tenis Turnuvası’nın hemen öncesinde gerçekleşti. Lousiana’da babasının cenazesine katılan genç oyuncu o günden beri tüm gücünü tenisteki mücadelesine verdi.


Fransa’daki başarısıyla dikkat çeken oyuncu, Williams kardeşlerin başarısızlığa uğradığı turnuvada, ABD’nin umudu oldu. Bir röportajında kendisine örnek aldığını belirttiği Serena ve Venus Williams’ın veda ettiği turnuvada ülkenin çok şeyler beklediği isim olarak kalması ise kaderin bir cilvesi olarak yorumlandı.

Haberin Devamı


“Bir kaç gün önce 19 yaşındaydım. Sanırım şimdi 29 oldum. Çok heyecanlıyım çünkü şimdi twitterda çok daha fazla takipçim olacak. Demek istediğim sporda tanınmak ve bilinmek iyidir. İsmim Venus ve Serena ile birlikte anılacak. Babam öldüğünde ailem bana ve erkek kardeşime çok yardımcı oldu. Bizi hep herşeyin daha iyi olacağı konusunda motive ettiler. Onlara teşekkür ediyorum”